To je to što me zanima!

Srpski mediji: Bravo, Fifa! Hrvati će dobiti po nosu zbog žestokog vrijeđanja Borjana

Svjedoci smo jezivih scena koje smo vidjeli na utakmici Hrvatske i Kanade. Ustaški simboli na tribinama (bijelo-crvene zastave), skandalozno skandiranje Milanu Borjanu, jezive uvredljive zastave, piše Kurir
Vidi originalni članak

Kada je u travnju ples kuglica spojio Hrvatsku i Kanadu u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, već tada se znalo kako će taj susret biti pod povećalom zbog golmana Milana Borjana. Zvezdaš rođen u Kninu, a brani za Kanadu, poznat je po kontroverznim izjavama u kojima je Dalmaciju prozvao 'srpskom'. 

Sve je kulminiralo na utakmici Hrvatske i Kanade u nedjelju (4-1). Kada god je primio loptu, uslijedile su salve zvižduka. Bio je meta hrvatskih navijača koji su vrijeđali njega i njegovu suprugu Snežanu. Zbog svega bi mogao nastradati HNS. Kako je prenio AP, Fifa je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog uvreda na račun Milana Borjana.

Naravno, ova vijest imala je veliki odjek u srpskoj javnosti. Dočekali su je s odobravanjem. 

- Bravo! Fifa pokrenula istragu protiv Hrvatske: Ustaški simboli i bolesno vrijeđanje Borjana, dobit će žestoku kaznu - naslov je Kurira, a u tekstu pišu:

- Svjedoci smo jezivih scena koje smo vidjeli na utakmici Hrvatske i Kanade. Ustaški simboli na tribinama (bijelo-crvene zastave), skandalozno skandiranje Milanu Borjanu, jezive uvredljive zastave sa porukama Snežani Borjan, sramna provokacija kroz traktor i poruku... I tako dalje, i tako dalje - piše Kurir.

Sve je popratio i Telegraf.

- Vrijeđanje Borjana došlo na naplatu: FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske! - naslov je Telegrafa.

O postupku je izvijestio i Blic.

- Golman Kanade, Milan Borjan, doživio je brutalne uvrede od strane hrvatskih navijača tijekom nedavno odigranog meča između Hrvatske i Kanade na Mundijalu. To se nije završilo ni na samom stadionu, dobivao je uvredljive poruke i na društvenim mrežama. Sada bi Hrvatska mogla biti kažnjena zbog toga, FIFA je službeno pokrenula postupak na tu temu! - piše u tekstu Blica.

- Fifa kažnjava Hrvate? Brutalno vrijeđali Borjana, skupo će komšije koštati divljanje navijača! - naslov je Informera, a Alo.rs piše:

- Hrvati će dobiti po nosu: Pokrenuta istraga, čeka se kazna zbog jezivog ponašanja i uvreda za Borjana.

Podsjetimo, Fifa je pokrenula postupak i protiv Srbije. Uoči utakmice protiv Brazila u svlačionici su objesili zastavu na kojoj su si pripojili Kosovo. 
 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • boki21 30.11.2022.

    Ako Srbi ispadnu, Hrvatska će sigurno biti krivac.

  • boki21 30.11.2022.

    A što kažu za tri prsta, to je normalno?

  • Nameless 30.11.2022.

    Na istoku ništa novo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare