To je to što me zanima!

Srušio Benficu s Dinamom, a još nije izgubio kad mijenja Bjelicu

Bjelicu će na klupi Osijeka zamijeniti prvi pomoćnik Rene Poms. Čovjek koji je srušio Benficu na Maksimiru sada će voditi 'bijelo-plave' protiv Šibenika (subota, 17 sati) i Crikvenice u Kupu
Vidi originalni članak

Nenad Bjelica uspješno je prošao operaciju i idućih nekoliko dana provest će odmarajući. Dok je Bjelica na kućnom oporavku, njegove klupske obveze preuzet će prvi pomoćnik Rene Poms. Poznato? Kao onda u Dinamu kada je razlog odsustva bio nešto drugačiji, ali ishod nepromjenjiv.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjelica i Osijek slave

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bjelica je uoči povijesnog susreta s Benficom bio suspendiran pa su se mnogi navijači pitali tko je čovjek koji će voditi 'plave' u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Poms je posao odradio vrhunski i Dinamo je slavio 1-0 pa je tako nastavio uspješan niz u ulozi Bjeličine zamjene.

OSTAJE U BOLNICI Bjelica je operirao kralješnicu: Hvala svima koji brinu za mene

Jer kada sjedne na klupu momčad ne gubi. Nakon pobjede nad Benficom Austrijanac je savladao i Istru 2-0 te ostao neporažen kad god je morao uskočiti umjesto Bjelice.

- U Poljskoj sam isključen par puta, te je dvoboje vodio Poms i još nije poražen - rekao je Bjelica uoči susreta s Benficom.

Navijači Osijeka sada će se pouzdati u njegovo znanje, ali i faktor dobre sreće te malo praznovjerja. Bijelo-plavi putuju Šibeniku na gostovanje u HNL-u (subota, 17 sati) nakon čega će produžiti za Crikvenicu snage odmjeriti u Kupu. Nema razloga zašto Poms i dalje ne bi zadržao sto posto uspješnosti.

Tko je Rene Poms?

Poms (43) je vlasnik Uefine A licencije te čovjek od velikog povjerenja Nenada Bjelice. Igrao je u trećoj i četvrtoj austrijskoj ligi, bio veznjak dobre tehnike. I na zimskim pripremama 2019. u Beleku mogli smo se uvjeriti u njegove nogometne vještine, Poms je bio najbolji igrač stručnog stožera Dinama u remiju (4-4) protiv kolega iz Lecha. A za Dinamo su tada zaigrali i Nenad Bjelica, Nino Bule...

Rene Poms je specijalist za defenzivu pa se tako na svim treninzima on bavi uigravanjem zadnje linije. Idola je pronašao u Arrigu Sacchiju, pokušava slijediti njegovu nogometnu filozofiju i obranu dovesti do savršenstva, kao što je to radio Talijan.

Nenad Bjelica i Rene Poms suradnju su započeli u Wolfsbergeru (sezona 2012./13.), nastavili ju u Austriji Beč, Speziji, Lechu, Dinamu i sada Osijeku. Austrijski strateg imao je i par izleta u samostalne trenerske vode, u dva je navrata bio na klupi Brück/Mura (drugi put dok je trener Dinama bio bez kluba između Spezije i Lecha), a u vrijeme Nenada Bjelice vodio je i drugu momčad Wolfsbergera.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • POTPEC 03.10.2020.

    E sad bi bija red na taj PRVI PUT, i da Šibenik pobijedi Osijek.

  • 03.10.2020.

    Sva sreča da jedanaest igrača na terenu niš ne znači 😂😂😂😂

  • NikolaNIĐO123 03.10.2020.

    Taj rene je vazniji od bjelice u tom stozeru. Stvarno strucnjak prve klase.

Komentiraj...
Vidi sve komentare