To je to što me zanima!

Srušio je Hrvatsku pa prvi u povijesti osvojio Ligu prvaka, prvenstvo, kup i SP iste sezone!

Devet je igrača prije njega iste sezone postalo europski prvak s klubom i svjetski s reprezentacijom, ali Alvarez je jedini tome dodao i domaću dvostruku krunu
Vidi originalni članak

Ne mogu razmišljati o idućoj sezoni, preumoran sam, treba mi odmor. Kao i igračima, a neki od njih sad idu u reprezentacije. Fifa i Uefa, razmislite o tome! Previše je utakmica..., požalio se Pep Guardiola nakon pobjede nad Interom 1-0 u finalu Lige prvaka.

Gledajući nastupe za klub i reprezentaciju, neki će igrači ovu sezonu završiti s više od 70 utakmica, uz koje idu i prekooceanska putovanja, pripreme, prijateljske utakmice...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od onih koji se svakako naigrao je i Julian Alvarez (23). Ali on je zbog toga ušao u nogometnu povijest. Naime, Cityjev Argentinac postao je prvi nogometaš u povijesti koji je u istoj sezoni osvojio Kup / Ligu prvaka, prvenstvo, nacionalni kup i Svjetsko prvenstvo!

Alvarez je sa 17 golova drugi strijelac Cityja ove sezone, iza neuhvatljivog Haalanda, a 59 je puta bio u kadru za utakmice kluba. Na SP-u je, pak, bio treći strijelac, a dva od četiri gola zabio je Hrvatskoj u polufinalnoj pobjedi 3-0. Po jedan je postigao Poljskoj i Australiji.

Devet je igrača prije njega iste sezone postalo europski prvak s klubom i svjetski s reprezentacijom, ali on je jedini tome dodao i domaću dvostruku krunu.

U finalu Lige prvaka u Istanbulu Alvarez nije ušao u igru.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Inati-se-Slavonijo 11.06.2023.

    U Cityu bitan kao Oršić u Southamptonu.

  • Palmanova 11.06.2023.

    dobija zlatnu loptu

  • Kapo 11.06.2023.

    Zlatna lopta!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare