To je to što me zanima!

Stanislav Peharec: Uvjeren sam da će Dudu opet igrati

Eduardo već danas mora početi i s vježbama disanja i s vježbanjem svih drugih dijelova tijela osim ozlijeđenog, rekao je Stanislav Peharec
Vidi originalni članak

Sad je najvažnije da Eduardo ne dobije infekciju, a čini se da su kirurzi sigurni da neće biti komplikacija, te da započne normalno zacjeljivanje tkiva. To je bilo prvo što je izustio glasoviti pulski kineziolog, biomehaničar, somatoped i fizioterapeut Stanislav Peharec, koji više od 20 godina uspješno vraća sportaše “u život” nakon teških ozljeda. Nagađa se da bi dio svoje rehabilitacije Eduardo mogao provesti i u njegovoj poliklinici u Puli.
- O tome vam ne mogu ništa reći. To je pitanje Arsenala i osiguranja, ja sam uvijek na dispoziciji - kaže Peharec. Prvo je, vidjevši snimke Duduove nesreće, osjetio ljutnju, pa tugu, a potom izazov.
- Zbog mnogo je jednostavnije ozljede gležnja Marco van Basten morao završiti karijeru. No danas su mogućnosti rehabilitacije toliko uznapredovale, naše spoznaje i iskustvo su bogati, znamo što nam je činiti, a biološke rezerve čovjeka su toliko velike da sam vrlo optimističan oko Duduova povratka.
Peharec već svojim nastupom daje pacijentu vjeru u pobjedu.
- Ljudi se vežu za optimizam, jasne ciljeve i mogućnost njihova ostvarenja. Dudu već danas mora početi i s vježbama disanja i s vježbanjem svih drugih dijelova tijela osim ozlijeđenog. Ne smije si dopustiti da ga obuzme strah, rezigniranost i razočaranje. U procesu oporavka i povratka, osim stručnog tehničkog dijela, vrlo je bitna mentalna snaga pacijenta.

POBJEDNICI MU VJERUJU
>> Kroz njegove je ruke prošlo 200-tinjak svjetskih i olimpijskih prvaka i rekordera
>> Konstruirao sjedalicu u kojoj je Schumacher osvojio dva naslova svjetskog prvaka
>> Tretirao i glasovitog tenora Placida Dominga
>> U polikliniku Peharec, koja se prostire na oko 1000 “kvadrata”, investirao više od milijun eura

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ziba 28.02.2008.

    ma eduardo če se brzo oporavit izdražat če to

  • god of war 28.02.2008.

    nema tu nikakvog uvijerenja..to je sigurno,samo je pitanje vremena.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare