To je to što me zanima!

Stanković: Nema šanse da se Španjolci kockaju sa Česima

Uvjeren sam da ćemo biti u četvrtfinalu Eura. Španjolska se neće kockati protiv Češke, pobijedit će, rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković uoči ključnog susreta
Vidi originalni članak

Nakon ovakve utakmice budeš emotivno prazan, tek nakon što sam se dobro naspavao, shvatio sam što se dogodilo, kaže hrvatski futsal izbornik.

Mato Stanković javio se jutro nakon stresnog remija protiv Češke, kojeg “mini-kockasti” slave kao pobjedu jer bi im mogao značiti plasman u četvrtfinale EP-a.

- Uvjeren sam da ćemo tamo biti. Nema šanse da se Španjolci kockaju protiv Češke, pobijedit će - rekao je Mato Stanković.
 

U četvrtfinalu EP-a već je bio, ali tad se igralo na domaćem terenu. Ovaj rezultat potvrdio je da uspjeh iz 2012. nije bio slučajan.

- Tad je HNS potpuno promijenio ploču. Sad imamo sve što poželimo - otkrio je Stanković. 


Nakon EP-a u Hrvatskoj proživljavao je osobnu dramu. Zbog problema s cistama na stopalu morao je na operaciju.


- Liječnici u Hrvatskoj uništili su mi živac i morao sam u SAD. Prijetio mi je život s longetom na nozi, ali spasili su me - priznaje naš najuspješniji futsal izbornik, kojem je malo nedostajalo da ostane u “velikom” nogometu.


- Trenirao sam juniore u Supetru, ali sam išao na seminare iz futsala. Ulagao sam u sebe. Eto, isplatilo se - rekao je. 

Idući protivnik ‘mini-kockastima’ Azerbajdžanci ili pak Talijani

Pobjeda Slovenije protiv Italije u prvom kolu bila je najveća senzacija Europskog prvenstva u futsalu, a protiv Azerbajdžana bio im je potreban bod za povijesni prvi plasman u četvrtfinale Eura i eventualnu utakmicu protiv Hrvatske. No samo 30 sekundi prije kraja Azerbajdžan je zabio za 7-6 i vrlo vjerojatno poslao Sloveniju kući.

- Propustili smo veliku priliku za četvrtfinale i sad ovisimo o utakmici Italije i Azerbajdžana - kaže slovenski izbornik Andrej Dobovičnik.

U posljednjoj utakmici skupine C igrat će Azerbajdžan i Italija. Pobijedi li Italija s dva gola razlike, plasirat će se u četvrtfinale kao pobjednik skupine i igrat će protiv drugog iz skupine D, u kojoj je Hrvatska.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 02.02.2014.

    kad se igra ta utakmica između španjolske i češke,da znam popratit malo?

  • dakota_1 02.02.2014.

    za info Slovenija lahko izpade samo če se konča z zmago Italije proti Azebrazilu s 8:7 9:8 10:9 pa tako dalje. Dejstvo je da pakiramo domov v torek (vi nimate šans proti Italiji mi pa smo v isti situaciji proti Španiji.

  • zmijolovac 02.02.2014.

    Ja ne vjerujem u namještanje, Hrvatska ide u četvrtfinale Eura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare