To je to što me zanima!

'Šterbik ne trenira previše, ali uvijek je najbolji kad zatreba'

STRAŠNI ŠTERBIK Mađar iz Vojvodine koji brani za Španjolsku, 36-godišnji Arpad Šterbik, ponajbolji je golman svijeta i Džombin prijatelj. Večeras ga moramo svladati
Vidi originalni članak

Omeyer nas je sredio, ali njega više nema. Nema ni Danaca i Landina, od tri najbolja svjetska golmana tu je još samo Arpad Šterbik (36). I baš on večeras (21 sat, RTL) će biti najveća prepreka "kaubojima" na putu do finala.

I nije to subjektivna procjena. Šterbik je, uz Rusa Viktora Kirejeva, s 36 posto obrana najbolji golman ovog EP-a, obranio je 45 od 124 udarca. Naš Ivan Stevanović skinuo je 34 posto udaraca (31 od 90).

- Daleko najbolji golman kojeg sam vidio. Daleko! Ne trenira baš previše, ali kada dođe prava utakmica, on je tu - kaže Mirza Džomba, koji je s njim igrao u Ciudad Realu.

Odlično su se slagali na terenu, ali još i više izvan njega. Svjedoci kažu da Šterbik rijetko odbije dobar “večernji program”, izlaske u klubove... A kad je tako, naravno da treninzi baš i nisu u prvom planu. Na njegovu sreću, nije mu smetalo previše tijekom karijere.

- Igrači imaju takvo strahopoštovanje prema njemu da mi se čini da on ima desetak obrana čim se pojavi na golu - uvjeren je Džomba.

Šterbik je rođen u Senti, u Vojvodini, ali roditelji su mu Mađari. I supruga Mónika Horváth je Mađarica, igra u Makedoniji, a odlučio je biti - Španjolac. Prvu reprezentativnu medalju osvojio je još 1999. na SP-u kao golman Jugoslavije, uzeo je broncu, jednako kao i dvije godine poslije. Ima i dvije svjetske medalje sa Španjolskom, prvo broncu 2011., a potom i zlato 2013.

- Sanjao sam olimpijsko zlato sa Srbijom, ali igrajući za Srbiju, izgubio sam želju uopće dolaziti na okupljanja - rekao je Šterbik u trenucima kad je postajao Španjolac.

Sad je u Vardaru s našim Igorom Karačićem i Lukom Cindrićem. Njih dvojica će sigurno imati poneki savjet za suigrače. Ako kod njega uopće pomažu savjeti.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • onajkojizna 29.01.2016.

    Spali smo mi u rang srbije a ko ne i losiji

  • rashomonn 29.01.2016.

    Svojevremeno su ga navijači u Srbiji zvali Vojvoda , motiv više da ga kauboji izbuše.

  • bbbdado 29.01.2016.

    Naprijed Hrvatska

Komentiraj...
Vidi sve komentare