To je to što me zanima!

Stigla kazna: Uefa Dinamu oduzela tri boda i navijače

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uefina disciplinska komisija oduzela je Dinamu tri boda osvojena u Euroligi te odredila da sljedeće dvije domaće tekme igra pred praznim tribinama
Vidi originalni članak

Uefina disciplinska komisija oduzela je Dinamu tri boda osvojena u Europskoj ligi te odredila da sljedeće dvije domaće europske utakmice mora igrati pred praznim tribinama. Posljedica je to učestalih nereda navijača Dinama, a Uefi je prekipjelo nakon nereda na ulicama Temišvara tijekom gostovanja 'modrih' u drugom kolu Europske lige. Preostale dvije ovosezonske utakmice skupine A u Europskoj ligi, one protiv Ajaxa 5. studenog i Temišvara 17. prosinca, nogometaši hrvatskog prvaka igrat će pred praznim tribinama maksimirske 'ljepotice'. Dinamo će tako, čini se, i ovu europsku sezonu završiti u dugim rukavima jer teško da mogu proći dalje s obzirom da nakon tri utakmice od danas nemaju niti boda. Klub se još može žaliti na presudu, a rok je tri dana nakon što u Maksimiru zaprime pisano izvješće Uefe.

VRBANOVIĆ: NISMO KRIVI, ALI UEFI JE OČITO PREKIPJELO
Ma da? Pa jel moguće? Nešto ste vjerojatno krivo čuli... pričali su igrači Dinama nakon što su saznali Uefine vijesti.  Nevjerica se širila i u klupskim kancelarijama.
- Svi smo u šoku. Ovako nešto nismo očekivali. To je velika pljuska svima nama. Klub apsolutno nije kriv niti odgovoran za nerede navijača u Temišvaru. Ovo je još jedan dokaz da su ti huligani prekipjeli i ljudima u Uefi. Očito je da smo izgubili utjecaj. Kažnjavaju klub i navijače koji za to nisu krivi. Žalit ćemo se sigurno. Još uvijek nisam dobio obrazloženje. Ne znam što je delegat prijavio i zašto su donijeli takvu kaznu. Kako smo mi mogli utjecat na nerede izvan stadiona. Pa to je djelo policije, organizatora... Na žalost, huligani su uspjeli u svom naumu – rekao je Vrbanović.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • zzmm 30.10.2009.

    zatvorske kazne svakom koji budem priveden zbog umješanosti u navijačke nerede...neka te kazne dosežu do godinu dana i naravno da bude upisano u dosije svakog od njih.znam da dosije većini nebi ni smetao ali godina dana hlađenja glave bi.I da ne zaboravim... zabrana dolaska na stadion dinama.sad če mnogi reći to je neizvedivo...trebat će raditi nove zatvore itd itd....pa pogledajte u koliko se gluposti kod nas ulaže novaca.ova investicija nebi bila loša čak ni u dugoročnom pogledu - izolirati huligane od drugih!To je moje mišljenje u kratkim crtama.....

  • harwy 30.10.2009.

    Ispravno i jedino moguće. Evropi ne trebaju klubovi s takvim navijaćima. Mislim da je bilo krajnje vrijeme da UEFA nešto poduzme jer Dinamo ili ne želi ili ne može ništa poduzeti, jednako kao ni država Hrvatska. Sjetimo se kako su to Englezi rješili kad su im sve klubove izbacili iz UEFA natjecanja.

  • bucoj 30.10.2009.

    idemo BBB sam naprijed,tak svake godine,pa opet pljujt epo Mamicu,mozda je on za sve kriv a ne vi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare