To je to što me zanima!

Stigli su nam sudački sprejevi: Hoće li i suđenje sad biti bolje?

Sudački sprej ne može se smatrati posljednjim krikom mode u nogometnom suđenju, pokraj gol-tehnologije i videopomoćnika. No HNL ga je uveo tek za prvo proljetno kolo
Vidi originalni članak

Prvo ovogodišnje kolo MAXtv Prve lige donijelo nam je jednu novinu u suđenju - čuvene sprejeve čiji prah nestaje za 30-ak sekundi, a koriste se za označavanje mjesta s kojeg se izvodi slobodnjak ili za liniju na kojoj treba stajati živi zid. Iako se u nogometu na visokoj razini koriste još od Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014., naša sudačka organizacija nije žurila s njihovim uvođenjem.

Jedna bočica spreja stoji desetak eura, prevedeno - oko 1000 eura za cijelu sezonu. S obzirom na to da Uefa dodjeljuje HNS-u nemala sredstva za razvoj suđenja, nejasno je zašto sprejevi nisu uvedeni i ranije. Argentinci ga u svom prvenstvu koriste još od 2010. godine.

Možda se odgovor na gore spomenuto pitanje može primijeniti i na problem nesudjelovanja hrvatskih sudaca na velikim natjecanjima, dok naši susjedi Slovenci, Mađari i Srbi imaju svoje djelitelje pravde. Sprej je sada došao, hoće li s njim i suđenje biti bolje? Pa, teško će donijeti revoluciju u naš nogomet.

Gotovo svako kolo naše se suce proziva zbog manjih ili većih grešaka koje bitno odlučuju na ishod utakmice. Suđenje, dakako, nije glavni problem hrvatskog nogometa koji je obilježen podjelama, ali bez kvalitetnih kadrova sa zviždaljkom situacija će se teško poboljšati.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • stric Bedanec 19.02.2017.

    Kaj ima to suzavac za pasom?

  • simunicevdom 19.02.2017.

    Sudac sam a te sprejeve trebaju babice. Ili si sudac imas jaja ili nemas to je to. Kad vidim kako se neki igraci na sudce deru to je za smijat ali sta ces zivimo u dobu ljevicarske FIFE i UEFE a pogotovo ove politicke. Pljuc kod mene mozda jednom pokusa i nikad vise kod bilo koje utakmice.

  • bucokobasica 19.02.2017.

    Je bit ce bolje,sprej je ujedno i dalekozor a i detektor primljenog sudackog mita!a sta majka sve rodi

Komentiraj...
Vidi sve komentare