To je to što me zanima!

Štimac objavio fotografiju s azijskim izbornicima: Jedan je u Afganistanu bježao od bombi!

Branku Ivankoviću i njegovom Omanu falio je samo bod za dodatne kvalifikacije za SP u Katru, a Štimac je u ožujku osvojio drugi trofej s drugom najmnogoljudnijom državom svijeta
Vidi originalni članak

Bivši izbornik 'vatrenih', a sadašnji Indije, Igor Štimac (55), objavio je na Twitteru fotografiju s kolegama izbornicima azijskih reprezentacija Tadžikistana, Libanona i Omana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedno lice je vrlo dobro poznato hrvatskoj nogometnoj javnosti, a radi se naravno o Branku Ivankoviću (69), izborniku Omana.
Bivši trener svoje usluge od početka 2020. godišnje naplaćuje 750.000 dolara, a u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Katru falio mu je samo bod za dodatne kvalifikacije. S tog mjesta je na koncu svjetsku smotru izborila Australija i stigla do osmine finala gdje ju je izbacio budući prvak Argentina.

Štimac u drugoj najmnogoljudnijoj državi svijeta ima nešto manje - 400.000 dolara godišnje. A baš nedavno je s Indijom došao do drugog trofeja. Nakon osvajanja prvenstva južne Azije 2021. godine, njegova je reprezentacija osvojila turnir tri nacije, u kojem su još sudjelovali Mjanmar i Kirgistan. Možda je i 'kapnuo' i neki bonus...

Društvo na kavi rade im nešto manje poznati 57-godišnji Đurđevčanin Petar Šegrt (57), izbornik Tadžikistana koji nikad nije radio u hrvatskom nogometu, ali je zato bježao od bombi u Afganistanu, te Aleksandar Ilić (53), izbornik reprezentacije Libanona, države koja je ove godine doživjela ekonomski krah, odnosno bankrot. Svjetska banka tvrdi da je to jedna od najgorih kriza u cijelom svijetu od sredine 19. stoljeća, a njihova valuta, libanonska funta, izgubila je od 2019. čak 90% na vrijednosti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • NIKE 11.05.2023.

    Dok je ovaj bia u Hajduka osvajale su se titule, 20 godina kasnije vesele se rekordnim juniorskim porazima i slave fritulu od drugog mjesta.

  • Matej22☮ 11.05.2023.

    Oprostite ali Indija je postala najmnogoljudnija zemlja svijeta

  • 11.05.2023.

    Navodno da preuzima Real nakon Ancelottia

Komentiraj...
Vidi sve komentare