To je to što me zanima!

Štimac okupio reprezentaciju: Mi ćemo igrati kao Španjolska

Konačno je došao i ovaj dan. Imamo najtežu grupu u povijesti, ali ne bježimo mi od uloge favorita, rekao je izbornik Igor Štimac na okupljanju reprezentacije u Splitu...
Vidi originalni članak

Dio hrvatske nogometne reprezentacije okupio se jutros u Splitu. Ostatak stiže tijekom dana. Hrvatska u srijedu igra prijateljsku utakmicu protiv Švicarske na Poljudu, a izbornik Igor Štimac priznao je kako je jedva dočekao današnji dan.

- Konačno je došao i ovaj dan, sretan sam, nestrpljivo sam čekao prvi susret s igračima. Očekujemo do kraja dana kompletiranje igračkog kadra i to me veseli. Očekuje nas ozbiljan protivnik na čijoj klupi sjedi veliki stručnjak. Napravit ćemo sve da opravdamo povjerenje koje nam je ukazano - kazao je Štimac, koji je najavio i kako će biti promjena u stilu igre.

- Sustav se formira u zavisnosti o formi i igračima koji su na raspolaganju, te naravno o protivnicima. Nećemo imati striktno definirani sustav, no težit ćemo španjolskom modelu igre. Ne znači da ćemo u tom sustavu izgubiti vrijednosti jednog Mandžukića, Olića... ali moderan nogomet ide u tom smjeru. Mi imamo dovoljno kvalitetnih igrača i smatram kako smo jedini koji možemo uspješno igrati taj model igre - kaže Štimac i dodaje kako nikad nije prestao biti dio reprezentacije.

- Nakon igračke karijere sam komentirao, živio sam s njima cijelo vrijeme, osjećao sam se dijelom reprezentacije. Sada sam unutra direktno i to me izuzetno veseli. Nadam se da ću igračima zajedno sa stožerom pomoći da budu bolji i da će postizati bolje rezultate.

Kvalifikacijska skupina je iznimno jaka, no Štimac ne bježi od uloge favorita.

- O protivnicima razmišljam od kad sam saznao da ću postati izbornik. Deset ljudi je radilo analize, direktno praćenjem protivnika. Imamo sve relevantne informacije, pratit ćemo ih i ubuduće i neće biti nepoznanica. Grupa je najteža u povijesti naše reprezentacije ali ne bježimo od uloge favorita. Znat ćemo se nositi s time i tako ćemo izlaziti na teren.

Ako je vjerovati izborniku, Luka Modrić je već igrač Reala.

- Veseli me što će Luka završiti u Real Madridu, ali nisam zadovoljan jer on trenutno nije u optimalnoj formi. No, izvući ćemo maksimum iz njegove trenutne situacije - kaže Štimac, koji je najavio puno novih lica.

- Nastavljamo s trendom poziva mladima, na svakoj prijateljskoj utakmici ćemo pozvati par mladih. Znam što mogu Modrić i Rakitić... ali Hrvatska je prebogata talentima, što su pokazali i Hajduk i Slaven, i tim mladima treba dati priliku. Ja neću prijateljske utakmice koristiti za uljepšavanje svoje statistike, nego za isprobavanje i promoviranje mladih igrača. Maloča je zdrav i konkurirat će, Kovačić će doći u Split na pregled i vratiti će se zbog ozljede u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • ŠEJKSPIR 15.08.2012.

    PHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAH OMG VIC DANA HAHAHAHAHAHAH di ces ti napravit od njih Spanjolsku???daj kaj ti je bokte,ONI IMAJU NOGOMET,a vi balerine plesete po travnjaku u nadi da ce te uhvatit pokoju loptu pa da se mozete dodavat

  • zelenooki 14.08.2012.

    tko su ova trojica na prvoj slici?ja mislio ovaj u sredini pletikosa hahah

  • daljinac 14.08.2012.

    i ovaj put imamo najtežu grupu !! hhhhhhhaaaahhhhaaaa.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare