Obavijesti

Sport

Komentari 110

Štimac okupio reprezentaciju: Mi ćemo igrati kao Španjolska

Štimac okupio reprezentaciju: Mi ćemo igrati kao Španjolska
4

Konačno je došao i ovaj dan. Imamo najtežu grupu u povijesti, ali ne bježimo mi od uloge favorita, rekao je izbornik Igor Štimac na okupljanju reprezentacije u Splitu...

VIDEO

Dio hrvatske nogometne reprezentacije okupio se jutros u Splitu. Ostatak stiže tijekom dana. Hrvatska u srijedu igra prijateljsku utakmicu protiv Švicarske na Poljudu, a izbornik Igor Štimac priznao je kako je jedva dočekao današnji dan.

- Konačno je došao i ovaj dan, sretan sam, nestrpljivo sam čekao prvi susret s igračima. Očekujemo do kraja dana kompletiranje igračkog kadra i to me veseli. Očekuje nas ozbiljan protivnik na čijoj klupi sjedi veliki stručnjak. Napravit ćemo sve da opravdamo povjerenje koje nam je ukazano - kazao je Štimac, koji je najavio i kako će biti promjena u stilu igre.

- Sustav se formira u zavisnosti o formi i igračima koji su na raspolaganju, te naravno o protivnicima. Nećemo imati striktno definirani sustav, no težit ćemo španjolskom modelu igre. Ne znači da ćemo u tom sustavu izgubiti vrijednosti jednog Mandžukića, Olića... ali moderan nogomet ide u tom smjeru. Mi imamo dovoljno kvalitetnih igrača i smatram kako smo jedini koji možemo uspješno igrati taj model igre - kaže Štimac i dodaje kako nikad nije prestao biti dio reprezentacije.

- Nakon igračke karijere sam komentirao, živio sam s njima cijelo vrijeme, osjećao sam se dijelom reprezentacije. Sada sam unutra direktno i to me izuzetno veseli. Nadam se da ću igračima zajedno sa stožerom pomoći da budu bolji i da će postizati bolje rezultate.

Kvalifikacijska skupina je iznimno jaka, no Štimac ne bježi od uloge favorita.

- O protivnicima razmišljam od kad sam saznao da ću postati izbornik. Deset ljudi je radilo analize, direktno praćenjem protivnika. Imamo sve relevantne informacije, pratit ćemo ih i ubuduće i neće biti nepoznanica. Grupa je najteža u povijesti naše reprezentacije ali ne bježimo od uloge favorita. Znat ćemo se nositi s time i tako ćemo izlaziti na teren.

Ako je vjerovati izborniku, Luka Modrić je već igrač Reala.

- Veseli me što će Luka završiti u Real Madridu, ali nisam zadovoljan jer on trenutno nije u optimalnoj formi. No, izvući ćemo maksimum iz njegove trenutne situacije - kaže Štimac, koji je najavio puno novih lica.

- Nastavljamo s trendom poziva mladima, na svakoj prijateljskoj utakmici ćemo pozvati par mladih. Znam što mogu Modrić i Rakitić... ali Hrvatska je prebogata talentima, što su pokazali i Hajduk i Slaven, i tim mladima treba dati priliku. Ja neću prijateljske utakmice koristiti za uljepšavanje svoje statistike, nego za isprobavanje i promoviranje mladih igrača. Maloča je zdrav i konkurirat će, Kovačić će doći u Split na pregled i vratiti će se zbog ozljede u Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja