To je to što me zanima!

Štimac priznao: Sigurno je da je moja odgovornost najveća...

Od tri utakmice u Zagrebu samo je protiv Srbije bila dobra atmosfera, a tu atmosferu je kreirao protivnik. U ostalim utakmicama bila je otužna atmosfera, kaže Štimac
Vidi originalni članak

Teško mi je izdvojiti nešto u dosadašnjem dijelu karijere, ja sam uvjeren da najbolji dio moje priče tek dolazi. Bilo je lijepo od malih nogu, ali evo kao trener se najbolje osjećam. Tu sam svoj na svome i znam što treba raditi - rekao je izbornik Igor Štimac u gostovanju u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom lagano.

U utorak na Hampden Parku Hrvatska igra protiv Škotske. Iako smo osigurali dodatne kvalifikacije, pobjeda se nameće kao imperativ zbog podizanja atmosfere.

- Bitno je pobijediti i vratiti samopouzdanje. Imamo 12 igrača sa žutim kartonima i suca iz Rumunjske koji voli dijeliti kartone. Igrači će morati paziti kako ne bi propustili prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija. Moramo biti dovoljno zreli. Ja vjerujem u svoje igrače i vjerujem kako ćemo se vratiti na pravi put - rekao je Štimac te se osvrnuo na atmosferu u reprezentaciji.

- U ekipi je atmosfera uvijek ista. To je nekima teško shvatiti pa pokušavaju narušiti mir. Mi se okupljamo pet puta godišnje, a treba naglasiti kako igračima puno teže zbog toga pada poraz u reprezentativnom dresu nego u klupskom.

Izbornik je pod velikim pritiskom, ali tvrdi kako se s njim može nositi.

- Mene pritisak prati od 17. godine kada sam potpisao za Hajduk. U tome živim 30 godina. Ja se pitam da li bih mogao živjeti bez pritiska - rekao je Štimac te dodao:

- Bilo bi puno lakše doći do rezultata kada bi svi stali iza reprezentacije. Ako ja ne zaslužujem podršku, onda su tu igrači koji zaslužuju pomoć. Ja ću tu biti još možda godinu dana, a oni tu ostaju  - rekao je izbornik te dodao:

- Od tri utakmice u Zagrebu samo je protiv Srbije bila dobra atmosfera, a tu atmosferu je kreirao protivnik. U ostalim utakmicama bila je otužna atmosfera. Žao nam je i teško zbog toga.

- Od mene se od prvog dana tražilo ostavku, još od prvog poraza od Švicarske. Ja u nijednom trenutku nisam razmišljao o ostavci - rekao je Štimac te dodao:

- Naravno da ćemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

- Ja sam najodgovorniji za rezultat. Neki pokušavaju prebaciti odgovornost na igrače, ali ja sam odgovoran za rezultate - zaključio je Štimac.

Tu ništa ne štima(c): 5 velikih zabluda našeg izbornika Igora

Idi na 24sata

Komentari 116

  • Sanga7 14.10.2013.

    Reprezentacija tj. igraći uživaju i uživat će uvijek punu potporu nas navijača! No, ti si taj Štimac koji ne štima ... i tebi se povijerenje ne može više dati jer si svojim potezima do sada samo usrao sve što se usrati može. Odi s klupe pa češ vidjeti kako će stadioni opet biti puni...gdje god da se igra.

  • soso0015 14.10.2013.

    slika je orginal dobro prezentira kretena

  • dasezna 14.10.2013.

    ma jok Štimac, ja sam kriv za loše igre. Pa normalno da si kriv jer neznaš, ali krivi su i brend i mamić ci.an koji su ti dali da vodiš repku. repku nemogu voditi birtijski ljubi nego treneri sa iskustvom pa makar i stranac došao. ti si svoj zanat steko na Alki Vuici

Komentiraj...
Vidi sve komentare