Obavijesti

Sport

Komentari 116

Štimac priznao: Sigurno je da je moja odgovornost najveća...

Štimac priznao: Sigurno je da je moja odgovornost najveća...
1

Od tri utakmice u Zagrebu samo je protiv Srbije bila dobra atmosfera, a tu atmosferu je kreirao protivnik. U ostalim utakmicama bila je otužna atmosfera, kaže Štimac

VIDEO

Teško mi je izdvojiti nešto u dosadašnjem dijelu karijere, ja sam uvjeren da najbolji dio moje priče tek dolazi. Bilo je lijepo od malih nogu, ali evo kao trener se najbolje osjećam. Tu sam svoj na svome i znam što treba raditi - rekao je izbornik Igor Štimac u gostovanju u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom lagano.

U utorak na Hampden Parku Hrvatska igra protiv Škotske. Iako smo osigurali dodatne kvalifikacije, pobjeda se nameće kao imperativ zbog podizanja atmosfere.

- Bitno je pobijediti i vratiti samopouzdanje. Imamo 12 igrača sa žutim kartonima i suca iz Rumunjske koji voli dijeliti kartone. Igrači će morati paziti kako ne bi propustili prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija. Moramo biti dovoljno zreli. Ja vjerujem u svoje igrače i vjerujem kako ćemo se vratiti na pravi put - rekao je Štimac te se osvrnuo na atmosferu u reprezentaciji.

- U ekipi je atmosfera uvijek ista. To je nekima teško shvatiti pa pokušavaju narušiti mir. Mi se okupljamo pet puta godišnje, a treba naglasiti kako igračima puno teže zbog toga pada poraz u reprezentativnom dresu nego u klupskom.

Izbornik je pod velikim pritiskom, ali tvrdi kako se s njim može nositi.

- Mene pritisak prati od 17. godine kada sam potpisao za Hajduk. U tome živim 30 godina. Ja se pitam da li bih mogao živjeti bez pritiska - rekao je Štimac te dodao:

- Bilo bi puno lakše doći do rezultata kada bi svi stali iza reprezentacije. Ako ja ne zaslužujem podršku, onda su tu igrači koji zaslužuju pomoć. Ja ću tu biti još možda godinu dana, a oni tu ostaju  - rekao je izbornik te dodao:

- Od tri utakmice u Zagrebu samo je protiv Srbije bila dobra atmosfera, a tu atmosferu je kreirao protivnik. U ostalim utakmicama bila je otužna atmosfera. Žao nam je i teško zbog toga.

- Od mene se od prvog dana tražilo ostavku, još od prvog poraza od Švicarske. Ja u nijednom trenutku nisam razmišljao o ostavci - rekao je Štimac te dodao:

- Naravno da ćemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

- Ja sam najodgovorniji za rezultat. Neki pokušavaju prebaciti odgovornost na igrače, ali ja sam odgovoran za rezultate - zaključio je Štimac.

Tu ništa ne štima(c): 5 velikih zabluda našeg izbornika Igora

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku