To je to što me zanima!

Igor Štimac: Rezultat pati jer mijenjam stvari iz Bilićeve ere

Nismo pod pritiskom. Plasirali smo se u dodatne kvalifikacije tako da će utakmica za nas biti poput treninga, rekao je izbornik Igor Štimac po dolasku u Glasgow
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija stigla je u Glasgow gdje je u utorak očekuje utakmica sa Škotskom. Izbornika Igora Štimca dočekali su tamošnji novinari i zamolili za najavu utakmice.

- Nismo pod pritiskom. Plasirali smo se u dodatne kvalifikacije tako da će utakmica za nas biti poput treninga - rekao je Štimac po dolasku u Škotsku.

Koliko mu je važno svladati Škotsku, pitali su novinari Štimca.

- Važno je pobijediti u svakoj utakmici - odgovorio je hrvatski izbornik, koji je na večernjoj konferenciji za medije ipak ublažio ton i 'stao na loptu':

- Ne podcjenjujem Škotsku, jer ista ta momčad nas je pobijedila u Zagrebu. Htio sam reći da će nam protivnik poslužiti za isprobavanje nekih drugih stvari uoči doigravanja.

A onda se nakon pitanja o nedostatku samopouzdanja ponovno prisjetio svog prethodnika Slavena Bilića.

- Ne nedostaje nam samopouzdanja. Ti su igrači šest godina radili s drugim izbornikom, a ja sada nastojim promijeniti neke stvari. Kad to radiš ponekad rezultat pati - zaključio je Štimac.

Srna: I nakon Grčke je bilo loše pa smo se digli

Riječ je preuzeo kapetan Darijo Srna, koji zbog kartona nije mogao nastupiti protiv Belgije, a za sutrašnji susret će biti spreman. Pun je optimizma.

- I nakon gostovanja u Grčkoj bila je poljuljana vjera u reprezentaciju, ali i tada smo se digli i pokazali kvalitetu. Kvalifikacijska skupina je tada bila slabija, moglo se nešto i kalkulirati, a za to nije bilo vremena u sadašnjoj skupini. Šanse su za odlazak na Svjetsko prvenstvo 50-50 - rekao je Srna i dodao:

- Svi igrači sa žutim kartonima žele nastupiti protiv Škotske, a to dovoljno govori. Izbornik će odlučiti tko će igrati. Motiv je uvijek prisutan, a u ovih mjesec dana svi moramo poraditi na sebi i dići formu na najvišu moguću razinu. Jedino tako možemo u Brazil.

Nakon 'presice' hrvatski reprezentativci su odradili trening na velebnom Hampden Parku, a igrače je nadgledao predsjednik HNS-a Davor Šuker te izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Štimac: Naravno da imam želju za dokvalifikacije - Francusku!

Idi na 24sata

Komentari 283

  • tojetoitojetako 16.10.2013.

    Daj Stimac ne pizdi vise..Seres gluposti. Taktika se minja brzo. Ti nisi za ovo

  • benidorm 16.10.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • dlonca23 16.10.2013.

    A koliko će tek patit rezultat slijedećem izborniku dok poispravlja sve iz tvoje ere.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare