To je to što me zanima!

'Stipe, bila mi je čast s tobom dijeliti oktogon. Pa napravili smo šou u svakoj borbi...'

Hvala vam svima na ljubavi i podršci. Nisam karijeru završio onako kako sam htio, ali što je tu je. Čestitke Stipi Miočiću na fantastičnoj borbi, napisao je Cormier koji je tako službeno otišao u mirovinu...
Vidi originalni članak

Daniel Cormier (41) je nekoliko puta najavljivao odlazak u mirovinu, ali ovaj put je rekao konačno zbogom. Jedan od najvećih boraca u povijesti UFC-a je prije borbe protiv Stipe Miočića najavio mirovinu bez obzira na ishod. Stipe ga je u sjajnom meču po drugi put pobijedio i obranio titulu, a Cormier se dan poslije oprostio na Instagramu. Iako s knedlom u grlu zbog poraza, Cormier može biti ponosan na sve što je napravio za MMA.

Pogledajte video: Tko je Marcus Marinelli?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Hvala vam svima na ljubavi i podršci. Nisam karijeru završio onako kako sam htio, ali što je tu je. Čestitke Stipi Miočiću na fantastičnoj borbi. Bila mi je čast i zadovoljstvo s tobom na 50 minuta dijeliti oktogon. Čovječe, napravili smo šou u svakoj borbi. A mom timu: voljet ću vas zauvijek, nadam se da ste ponosni na mene - napisao je Cormier na Instagramu pa nastavio:

Salini i djeci: hvala vam što ste bili moja motivacija. Svim fanovima: Volim vas. Gurali ste me do toga da pokušam i budem sjajan. Dani Whiteu i UFC-u: Uživao sam u svakoj minuti. Hvala vam na ukazanoj prilici. Bila je ovo jedna vraški dobra vožnja, zar ne? - oprostio se veliki Cormier. 

On se do 2008. godine bavio hrvanjem, a onda je 2009. godine prešao na MMA. 

Osvojio je Strikeforceov teškaški Grand Prix, a onda napravio čuda u UFC-u. Prvo je pokorio polutešku kategoriju, a onda postao prvi borac u povijesti koji je u istom trenutku držao pojas i u teškoj kategoriji. Ukupno je odradio 22 borba, a koliko je bio čvrst, samo su ga dva borca uspjela dobiti. Stipi Miočiću je to pošlo dvaput za šakama, a isto je napravio i veliki Jon Jones. Ipak, posljednja njihova borba pripala je Cormieru jer je Jones bio pozitivan na doping testu.

Debitirao je protiv Franka Mira 2013. godine u UFC-u, a u nedjelju je imao priliku postati najveći ikad. Ipak, postoji netko tko je bolji od njega, a to je Stipe Miočić kojemu se Cormier u oproštajnoj objavi i naklonio... Bilo je svakakvih provokacija prije njihovih borbi, jučer se američki borac žalio i na ubode prstom u oko od strane Miočića, ali na kraju mu je ipak stisnuo ruku i priznao da je bolji...

Idi na 24sata

Komentari 46

  • danijel horvat 18.08.2020.

    DC veliki olimpijac i taktički genije u mma svijetu al svemu dođe kraj! Stipe bi sad trebao unovčit ime ...jer premalo zarađuje s obzirom da je šampion!!!

  • 0Nike0 18.08.2020.

    Bio si vrh u Lhw, Realno nisi imao fizikalne predispozicije za hw diviziju.Borbe u hw s njim su hrvanje,vješanje jako dosadno i previše taktiziranja.

  • pedic 18.08.2020.

    "Ukupno je odradio 22 borba" ako imate lektora otpustite ga (čvrsto vjerujem da ga nemate)

Komentiraj...
Vidi sve komentare