To je to što me zanima!

Stiže li sin ukrajinskog oligarha s Interpolove potjernice ili Grci?

Rijeka će na grčki Aris ili ukrajinski Kolos. Za Grke igra Toni Datković, a ukrajinski klub je... Jako zanimljiv. Trener Rožman kaže: Dobro je što igramo na Rujevici, u Europi nemamo pravo na loših 15 minuta
Vidi originalni članak

Nogometaši Rijeke u utorak su doznali potencijalne protivnike u trećem pretkolu Europske lige baš kao i činjenicu da će utakmicu za plasman u daljnje natjecanje 24. rujna odigrati na - svojoj Rujevici.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka se voli već iz maminog trbuha

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka će u 3. pretkolu igrati protiv pobjednika iz ogleda 2. pretkola Europske lige između - grčkog Arisa i ukrajinske momčadi Kolos Kovalivke.

- Ovaj rang natjecanja ne dozvoljava loših 15 minuta. Bitna mi je činjenica da svi u klubu napravimo sve što treba u pripremi i onda imamo dobre šanse - kaže šef struke Simon Rožman (37) nakon ždrijeba Europske lige.

- Vidjet ćemo tko će na kraju biti naš suparnik, ali dobro je da igramo na domaćem terenu. S druge strane bit će zanimljivo i neizvjesno zbog okolnosti koje se događaju u ovo vrijeme. Na nama je da se dobro pripremimo, ali činjenica da igramo kod kuće je dobra stvar za nas - rekao je Simon Rožman.

Za Aris igra Rijekino dijete, stoper Toni Datković (26) koji je prije desetak dana u Grčku otišao iz zagrebačke Lokomotive. A Kolos je: zanimljiv klub...

Riječ je o klubu osnovanome prije samo osam godina. Dali su mu ime Kolos, a 'grad' Kovalivka ima - samo 1.500 stanovnika. Na stadion stane cijelo mjesto i još 350 ljudi.

Prošle sezone su debitirali u ukrajinskoj Premier league pa odmah izborili plasman u Europu. Na čelu kluba je mlađahni biznismen Andrij Zasuka (33) poznatiji po tome - čiji je sin.

Andrijov otac je, naime, Anatolij Zasuka: ukrajinski oligarh, jedan od viđenijih ljudi u brojnim ukrajinskim političkim previranjima u kojima uporaba oružja nije nikakva rijetkost te svojedobno i jedno od viđenijih lica - s Interpolovih potjernica.

Realno, Kolos neće ni stići do Rijeke. Aris nije neka nogometna sila, ali Grci su protiv društva iz Kovalivke - apsolutni favoriti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kicovz 01.09.2020.

    Mislim da sa grčima teže, nema veze, forza fiume i nalupate il grke il Ukrajince🇭🇷🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare