To je to što me zanima!

Stiže lova: Na njima će Hajduk zaraditi četiri milijuna kuna...

Prodajom Nikole Kalinića u Fiorentinu splitski Hajduk će zaraditi 1,5 milijuna kuna, a gotovo dvostruko ih očekuje ode li Ivan Perišić iz Wolfsburga u milanski Inter...
Vidi originalni članak

Pet posto od transfera igrača, prema Fondu solidarnosti, pripada klubovima u kojima je nogometaš nastupao od 12. do 23. godine. Kako je najveći dio tog razdoblja Kalinić bio u Hajduku, tako će i najveći dio tog novca u splitsku blagajnu.

Kako je Kalinić u Hajduk došao kao dijete, a zadržao se do 21. godine, “bilima” bi, neslužbeno, moglo pripasti oko 1,5 milijuna kuna, što je zaista lijep novac. Da pojasnimo, 0,25 posto od ukupnog transfera klub, u ovom slučaju Hajduk, dobije za sezone u kojima je igrač igrao do 15. godine, a po 0,5 posto za svaku sljedeću godinu u klubu.

No u Hajduku već osluškuju i vijesti iz Wolfsburga, gdje se, prema talijanskim i njemačkim medijima, dogovaraju detalji o prelasku Ivana Perišića u Inter. Taj transfer trebao bi “težiti” 18 milijuna eura, što znači da bi Splićani opet “omastili brk”. Naime, iako je taj transfer gotovo četiri puta veći od Kalinićeva, Perišić je puno prije napustio Hajduk. Već sa 17 godina otišao je u francuski Sochaux.

Prema nekim procjenama, Hajduk bi od tog transfera mogao dobiti 2,7 milijuna kuna. Uzmemo li u navedene cifre podatak da je Hajduk u Europskoj ligi već zaradio 6,5 milijuna kuna, onda je jasno zašto predsjednik Brbić trlja ruke.

No najveći dio Uefina kolača tek ih očekuje. Prođe li češki Liberec, Hajduk bi mogao dobiti 30 milijuna kuna. Ulazak u skupine donosi 2,4 milijuna eura, procjenjuje se da bi od ulaznica zaradili još milijun i pol eura... Svakako utakmica godine.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • NastiBhoff 18.08.2015.

    Od Ivanove supruge je procurilo (Instagram), da cekaju na Milano. Znaci Ivan ima zelju da ode iz Bundeslige!

  • Jeremy_1 17.08.2015.

    Ovdje se vidi najbitnija razlika između Dinama i Hajduka. Kad se piše o Hajdukovim transferima uvijek se piše u kunama, dok su Dinamovi u eurima..

  • pipolino 17.08.2015.

    Hajduk jedino tako može zaraditi neku lovu.Na igračima koji su otišli prije 7-8 godina, jer od sadašnjih nikoga ne može prodati, niti da ih na kile prodaje, bez obzira na njihovu kvalitetu.Treba im Maminjo, da ih nauči trgovini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare