To je to što me zanima!

Stiže Partizan: Od derbija u regiji do borbe za bijeg s dna

Uoči utakmice 6. kola ABA lige (17 sati) Cibona ima jednu a Partizan dvije pobjede. Debitirat će Slovenac Joksimović. Cedevita pak u 21 sat igra protiv Budućnosti...
Vidi originalni članak

Nekad najveći derbi regionalne lige danas je samo okršaj dva posrnula diva, koja su na margine bacili financijski problemi.

- Još lani su znali da će biti u problemima ako se ne ‘resetiraju’, a dugovi su im veći nego što su naši bili. No Srbija ima veći bazen igrača srednje i visoke kvalitete, pa se tamošnji klubovi lakše popunjavaju domaćim igračima - objasnio je Slaven Rimac, koji je bio dijelom Cibonine momčad 1997/’98. te igrao prve utakmice protiv Partizana nakon osamostaljenja Hrvatske.

Te dvije pobjede i danas su mu najdraže u karijeri.

Danas se Cibona krpa kako zna. Američki plejmejker Fisher je otišao, kosovski Poljak Dardan Berisha danas će još igrati, a onda napustiti Zagreb. Protiv Partizana će debitirati slovenski reprezentativac Nebojša Joksimović (33), a danas u Zagreb stiže i lanjski razigravač Zadra James Florence, no on još neće zaigrati.

- Joksimović neće donijeti prevagu na jednoj utakmici, ali pomoći će iskustvom, svojim razmišljanjem u napadu i obrani naučiti mlađe pristupu, da prvo gledaju momčad a onda sebe - objasnio je Rimac.

Evo zašto djeca trebaju jesti što više orašastih plodova

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Superfund krava PFC 17.10.2015.

    Ovo je jedini i pravi derbi ABA lige... Bez obzira sto se za titulu bore Beogradski i Zagrebacki mutanti, istoriju ne mogu kupiti. Dva najveca kluba na ovim prostorima sa Jugoplastikom.

  • ogy2007 17.10.2015.

    ovi u ciboni nikad neće naučit vodit klub,prošle godine ga kao spase,pa se aco i mama hvale kako su ga spasili i sad opet potpisju strance za koje nemaju love i tako iz godine u godinu,ugasi klub ako ga ne znaš vodit,nego svake godine upadat u dugove il igraj s juniorima, ispadni iz lige pa se vrati ispočetka sve,a ne ovako,opet će ih morat netko spašavati

  • nicknameexist 17.10.2015.

    Sretno Ciboni

Komentiraj...
Vidi sve komentare