To je to što me zanima!

Što je sa ženskim tenisom? Tek jedna Top 10 igračica među 16

Sve tenisačice iz Top 10 zaigrale su na drugom Grand Slamu sezone Roland Garrosu, no u prvom kolu ispalo ih je čak pet, u drugom kolu tri, a u trećem jedna. Ostala je samo Iga Swiatek
Vidi originalni članak

Nije rijetkost da zadnjih godina u ženskoj konkurenciji Grand Slamove i druge jače turnire osvajaju tenisačice iz drugog plana (nogometnim žargonom). O prvoj tenisačici svijeta i prvoj favoritkinji Roland Garrosa, 20-godišnjoj Poljakinji Igi Swiatek ovisi hoće li do toga doći i na ovom Grand Slamu.

TREĆA POBJEDA U PARIZU Dodig i Krajicek u četvrtfinalu Roland Garrosa, na 1. nositelje

Zašto? Danas je u 11 sati počeo dvodnevni program osmine finala Roland Garrosa, a od Top 10 igračica koje su ostale među zadnjih 16, popis se sveo samo na - Swiatek. Doduše, tu je od osvajačica Grand Slama još i nekada treća tenisačica svijeta Sloane Stephens (WTA 64.), no ona je osvojila US Open 2017. i specijalizirana je isključivo za tvrdu podlogu.

SVAKA ČAST, MARINE Čilić je deklasirao veterana u zadnjem meču u Parizu, izborio Medvjedeva i govorio francuski

Sve su češći slučajevi da neka tenisačica bljesne na jednom od Grand Slamova (eventualno dva), a poslije toga se "ugasi". Mlada 19-godišnja Britanka rumunjskih korijena Emma Raducanu (ATP 12.) samo je jedna u nizu takvih. Iako je pred njom dugačka karijera, ali od osvojenog prošlosezonskog US Opena omjer pobjeda i poraza joj je 10-12, a na oba ovosezonska Grand Slam turnira zapela je već u drugom kolu.

Također, na popis takvih su svrstane i Sofia Kenin (Australian Open 2020. i nekad četvrta, a danas 147. tenisačica svijeta) ili Bianca Andreescu (US Open 2019. i peto mjesto, danas 72. na svijetu, a donedavno je bila i van Top 100), zlato s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru odnijela je pomalo zaboravljena 29-godišnja Monica Puig. U jednom trenutku se činilo da bi i Swiatek mogla tim putem pogotovo dok je Ashleigh Barty bila aktivna, no njenim odlaskom u igračku mirovinu Poljakinja je u potpunosti zavladala svijetom tenisa i u nanizala je 31 pobjedu, a niz je još uvijek aktivan.

MEDVJEDEV ODJURIO U OSMINU Drugi na svijetu pomeo Srbina Kecmanovića, možda čeka Čilića

Krejčikova (braniteljica naslova), Kontaveit, Jabeur, Pliškova i Muguruza (bivša osvajačica) popadale su u prvom kolu, Sakkari, Sabalenka i Collins u drugom, dok je Paola Badosa predala meč trećeg kola. S obzirom na formu i još uvijek aktivan niz od 31 pobjede, od mlade Poljakinje kao uvjerljivo prve favoritkinje turnira to se ne očekuje. Dapače, to bi bilo možda i iznenađenje sezone kada ne bi osvojila, međutim, s pravom se treba zabrinuti i zapitati kakva će biti budućnost ženskog tenisa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 31.05.2022.

    zenski tenis je pun oscilacija. servise se znaju gubiti od prvog do zadnjeg gema. zato nije problem spola vec upravo toga da kao zena igraju manje setova i tenis nije tolko uzbudljiv niti neizvjestan kao muski. to su cinjenice, nekome se to ne svida pa se vadi na nejednakost spolova. ali ne mozes ti igrat finale wimbledona i dobit 6-1 6-2 i uzet iste pare kao da ga osvoji nadal protiv djokovica ili federera nakon epske bitke od 4 sata i 5 setova.

  • addy 29.05.2022.

    ...cure su mlade uletjele na svijetsku scenu većina radi porodičnih ambicija...rijetko koje se puno godina može zadržati u vrhu...ali prije je bilo drugačije(Graff,Evert,Navratilova,sestre Williams su uspjele se dugo držati u vrhu....danas nemogu izdržati pritisak medija i porodica kao ni mentalne i fizičke promjene u svojoj glavi i tijelu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare