To je to što me zanima!

Što rade sportaši u penziji: Od banana do apartmana...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Slavni sportaši nakon prestanka aktivne karijere na neki način i dalje ostanu u sportu kojim su se bavili, ali mnogo njih pokreće biznise...
Vidi originalni članak

Bili su na krovu svijeta, bili su slavni, postali su milijunaši, radili posao koji vole, ali svemu lijepom dođe kraj. Iako ti sportaši lakše podnesu “mirovinu”. No nisu se ni opustili. Neki su krenuli u privatne biznise, neki su na neki drugi način ostali u sportu.
Kod hrvatskih sportaša popularni su poslovi s nekretninama. Davor Šuker u Hrvatsku dovodi strane investitore, Goran Vlaović bavi se gradnjom stanova, kao i neki aktualni sportaši, poput Mirze Džombe. Njegov nekadašnji suigrač iz reprezentacije Božidar Jović na Pagu je sagradio sportski centar. No neki su se i “opekli”, poput Gorana Ivaniševića, koji je zbog birokracije odustao od ulaganja u Hrvatskoj. No zato on nakon karijere nije potpuno prestao igrati. Najbolji hrvatski tenisač svih vremena igra seniorske turnire i susreće se s igračima s kojima je igrao u vrijeme aktivne karijere.
Janica Kostelić već je “umirovljenica”, no ona je jedina koja bi, kad bi se vratila skijanju, opet bila na vrhu. Ali ona se s 25 godina okrenula vođenju kozmetičkog salona u Rijeci. Prestanak igranja najlakše pada onima koji odmah, ili vrlo brzo, uskoče u trenerske vode. Zvonimir Soldo je nešto više od godinu dana nakon prestanka dobio u ruke prvu Dinamovu momčad.
Josip Vranković još je brže krenuo u trenerske vode. U jednoj je sezoni bio trener, u idućoj je vodio prvu momčad. Neki, kao slavna ljevica rukometne reprezentacije Zlatko Saračević i “vatreni” Alen Bokšić, imaju kafiće. Bivši košarkaš Zoran Čutura danas je novinar.

IGOR TUDOR ŽELI POSTATI TRENER
Bolovi u gležnju bili su prejaki i Tudor se s 30 godina oprostio od nogometa. No kaže da iz nogometa ne može do kraja otići te da će pokušati upisati trenersku akademiju. Osim toga, bavit će se i privatnim biznisom, gradnjom apartmana u Milni na otoku Hvaru.

DAVOR ŠUKER AKADEMIK - Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Francuskoj ima nogometnu akademiju, liniju sportske odjeće, a sa stranim tvrtkama ulaže u nekretnine.

DRAŽEN LADIĆ PODUZETNIK - Godinama se borio s birokracijom zbog gradnje golf-terena. U međuvremenu je naslijedio Slavena Bilića na klupi mlade reprezentacije.

ALEN BOKŠIĆ UGOSTITELJ - Pokušao je bivši “vatreni” raditi u Hajduku, u vodstvu kluba, ali ubrzo je izašao iz tog projekta. Ima kafić u Makarskoj, ali uglavnom “uživa u životu”.

GORAN VLAOVIĆ "GRAĐEVINAC" - Nekadašnji reprezentativni napadač i član “vatrenih” bavi se nekretninama, u Zagrebu gradi zgradu s nekoliko stanova.

TONI KUKOČ LUD ZA GOLFOM - Toni s obitelji živi u Americi i i igra golf. Želio je uložiti u gradnju golf-terena u Hrvatskoj, ali neko vrijeme nije se uspio dogovoriti s vlastima.

NENAD KLJAIĆ UVOZI BANANE - Prestao je igrati, iako je imao jakih ponuda, zbog posla s bananama koji je pokrenuo. Bio je, uz privatni biznis, neko vrijeme i trener rukometaša Zagreba.

PERICA BUKIĆ U FOTELJI - Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena nakon karijere postao je direktor Mladosti, saborski zastupnik i predsjednik vaterpolskog saveza.

ŽELJKO MAVROVIĆ MAKROBIOTIČAR - Sjajni bivši hrvatski boksaČ nakon profesionalne karijere krenuo je u biznis s “ekološkim holdingom”, odnosnom zdravom prehranom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare