To je to što me zanima!

Što sad? Bori se za ostanak s klubom kojeg će voditi od ljeta

Henk de Jong u srijedu igra utakmicu u kojoj će dobiti ako izgubi i izgubiti ako pobijedi, gledajući svoj trenerski status sljedeće sezone. On kaže kako ga ne zanima budući poslodavac
Vidi originalni članak

Niko Kovač prošle se sezone oprostio od klupe Eintrachta iz Frankfurta u finalu njemačkog kupa protiv Bayerna i zapaprio budućem poslodavcu. Sličan slučaj, možda i još bitniji za uključene klubove dolazi iz Nizozemske.

Henk de Jong (54) trener je De Graafschapa, kluba na čijem je stadionu Ajax u posljednjem kolu Eredivisie proslavio naslov prvaka, i koji je završio na pretposljednjem mjestu, što znači - razigravanje za ostanak u ligi.

De Jongov je budući klub Cambuur, 10-plasirana momčad nizozemske druge lige koja je posljednja izborila razigravanje za ostanak. I ždrijeb je spojio, pogodili ste,baš De Graafschap i Cambuur.

Dogodilo se to u polufinalu, a u prvoj utakmici kod Cambuura rezultat je bio 1-1. Uzvrat je u srijedu kod De Graafschapa, a De Jong kaže kako se ne zamara hoće li sljedeće sezone biti trener u prvoj ili drugoj ligi i kako će do toga doći.

- Sportaš sam i ne želim ispasti iz lige. Siguran sam da nitko u Cambuuru ne očekuje moju pomoć. Trener sam De Graafschapa i nisam se čuo ni s kim iz Leeuwardena - tvrdi Henk de Jong.

Sigurno mu neće biti svejedno jer De Jong je višestruko vezan uz Cambuur. Bio je u klubu šest godina, od 2010. do 2016., i to prvo kao pomoćnik, pa privremeni trener, još jednom pomoćnik i glavni trener od 2014. do 2016. godine.

Momčad koja pobijedi u trećem, finalnom kolu kvalifikacija, za mjesto u Eredivisie sljedeće sezone igrat će protiv boljega iz susreta TOP Ossa i Sparte Rotterdam. Sparta je u prvoj utakmici u gostima slavila 2-0. U drugom finalu igrat će pobjednik para Go Ahead Eagles - Den Bosch (1. utakmica 2-2) i RKC Waalwijk - Excelsior (2-1).

Idi na 24sata

Komentari 5

  • La_decima_2014 21.05.2019.

    Ovo nema ni u HNL-u he he

  • bela-strela 21.05.2019.

    Ovi su 10 u drugoj ligi i bore se za ostanak a igraju tekmu za ulazak u prvu ligu!!! Jel vi to nas j.....?

  • halic 21.05.2019.

    deset klubova u razigravanju za jedno mjesto u prvoj ligi ??!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare