To je to što me zanima!

Što sada čeka Cro Copa: Kako stvari stoje, mirovina je daleko

Mirko Filipović sudačkom je odlukom pobijedio Roya Nelsona na Bellatoru 216. Naš 44-godišnji borac pokazao je da ipak još nije njegovo vrijeme za mirovinu
Vidi originalni članak

Mirko Filipović još je jednom i nakon teške operacije koljena pokazao kako se još može oporaviti i spremiti za teškaški okršaj.

Sa 44 godine na leđima proces regeneracije više nije isti, a i tijelo samo po sebi više nije toliko moćno. Da, vidjelo se kako Mirko teže diše, ali pa što očekivati nakon hrvanja s 'medvjedom' od 120 kila? Taktički je naš borac skoro savršeno odradio borbu - bio je spreman na udaračku snagu Nelsona, samo jednom ga je malo uzdrmao neočekivani kroše, a nije se obranio samo od jednog rušenja.

Bilo je to dovoljno za desetu pobjedu u nizu. Sad je pitanje što je sljedeće za Mirka? S Bellatorom je dogovorio samo ovu borbu jer poznato je kako Mirko voli uzvratiti za poraz. Publika je pokazala veliki interes za Cro Copa pa je borba s Nelsonom premještena s treće na četvrtu borbu večeri. 

O povratku u UFC više nema smisla govoriti, a RIZIN je očito odlučio krenuti nekim drugim putevima i nakon tradicionalnih japanskih novogodišnjih turnira posegnuli su za ekshibicijskim mečom Floyda Mayweathera i Tenshina Nasukawe. Onda se nameće rješenje koje bi svima trebalo goditi, a to je još koji meč u Bellatoru.

Pod paskom Bellatora su i neki stari Mirkovi znanci poput Wanderleija Silve, Franka Mira i Cheicka Konga. Upravo su posljednja dvojica još uvijek aktivna na Mirkovoj 'revanš listi'. Naravno, tu je i Fjodor Jemjeljanenko, ali i sam je Mirko rekao kako do te borbe neće doći.

Cheick Kongo je odradio borbu prije Mirka i šokirao Vitalyja Minakova. Francuz je pobijedio sudačkom odlukom i zaslužio napad na pojas koji drži Ryan Bader. Mogla bi se iz ovoga izroditi dobra priča - ako Kongo iznenadi Badera poput Minakova, možda bi i Mirko mogao biti sljedeći izazivač za pojas.

No, o tom - potom. Tu je i Frank Mir koji je Mirku u UFC-u nanio jedan od najtežih poraza u karijeri. U prošloj godini američki borac ima dva poraza, pa je borba između Mirka kao novaka u organizaciji i njega kao posrnulog diva isto realna opcija.

Zato, pričekajmo i veselimo se što još možemo gledati ovakvo borilačko ime u ringu. Na Mirku je da odluči što i kako dalje, možda nas još jednom sve iznenadi.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • lavlje srce 68 18.02.2019.

    Svaka čast Mirku da stane u oktogon sa 44 godine.To je krvav i opasan sport ali gledajući borbe sa strane ti borci nimalo ne daju sve od sebe jer jedan udarac u glavu oni bi bili na podu.Samo da se pokupi novac i by by.Pa Mirko cijelu borbu drži ruku naprijed koda ga je bilo strah da ga ovaj ne rokne,Ovaj debeljko kad se nasloni na njega treba to odgurati od sebe.Tu treba snage.Mirko je par puta udario u rebra a gdje su oni njegovi HIGH KIKOVI toga više nema.Godine uzimaju svoje.

  • mile980 17.02.2019.

    Da se covjek s 45 godina ovako aktivno bori.da je u samom svjetskom vhu,pa to je samo jedan covjek na svijetu.da mu ime cijeli svijet po pitanju tog sporta ime srespektom izgovara.svakamu cast na vrhunskoj promociji drzave 20 godina..sta rec takvom covjeku

  • FJAKA 17.02.2019.

    Kad će bit 78. oproštajni meč ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare