To je to što me zanima!

Što se događa? Europski savez navodno suspendirao Hrvatsku, HPS demantira: Zapanjeni smo

'Ono što je bitno za naglasiti jest da u ni jednom trenutku Hrvatski plivački savez nije aktivno istupio protiv predsjednika Europskog saveza Barellija te da HPS u kampanji ne sudjeluje', istaknuo je dr. Josip Varvodić
Vidi originalni članak

Veliki dio nacionalnih plivačkih saveza ne slaže se s trenutnim radom LEN-a te zazivaju izvanrednu sjednicu u veljači 2022. godine u Parizu te je oporba sve brojnija. Europski savez krenuo je u obračun s neistomišljenicima koje predvode Portugalac Antonio Jose Silva, koji se želi kandidirati za novog predsjednika LEN-a, te Hrvat dr. Josip Varvodić, koji se namjerava kandidirati za prvog dopredsjednika LEN-a tako da su suspendirali Hrvatski i Portugalski plivački savez, pišu Sportske novosti.

Navodno su Silva i Varvodić poslali okružno pismo nacionalnim savezima u Europi na kojem je bio logotip LEN-a, a to je predsjednik Europske organizacije protumačio kao 'tešku povredu Statuta LEN'. Spominje se u pismu nepovjerenje predsjedniku LEN-a Barelliju, ali nigdje se ne spominje da Varvodić i Silva istupaju kao predstavnici plivačkih saveza svojih država, već kao privatne osobe. 

- Ono što je bitno za naglasiti sto puta jest da u niti jednom trenutku Hrvatski plivački savez nije aktivno istupio protiv Barellija te Hrvatski plivački savez u nikakvoj kampanji ne sudjeluje! Sudjelujem ja kao Josip Varvodić, a moj interes je svakako zaštititi hrvatske plivače i HPS. Ono što mene najviše osobno vrijeđa je što je i naš Predrag Sloboda glasovao za ovakvu odluku, za suspenziju Hrvatskog plivačkog saveza. Hrvat koji treba čuvati interese hrvatskog sporta, da glasuje protiv Hrvatske, to je jako, jako ružno - rekao je Varvodić za SN.

Osim toga, o navodnoj suspenziji na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Kazanju trebala bi odlučivati FINA, a ne LEN.

Napise su demantirali iz Hrvatskog plivačkog saveza čiji dopis prenosimo u cijelosti.

Portugalski plivački savez i Hrvatski plivački savez iznenađeni su i šokirani ponašanjem predsjednika LEN-a i nekih od članova LEN-ova Ureda protivnim fair playu, koji stoje iza ovog nesportskog čina. Oba saveza predana su upornom radu na promjeni nesportskog ponašanja i kulture kako bi u LEN-u prevladali demokratičnost, transparentnost i dobro upravljanje. Nepoštena odluka predsjednika LEN-a i nekih članova LEN-ova Ureda protivi se FINA-i, Statutu LEN-a i nije provedena u skladu s relevantnim procedurama niti su savezi dobili priliku za obranu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Mara 1234 08.11.2021.

    Sto??

Komentiraj...
Vidi sve komentare