Obavijesti

Sport

Komentari 1

Što se događa? Europski savez navodno suspendirao Hrvatsku, HPS demantira: Zapanjeni smo

Što se događa? Europski savez navodno suspendirao Hrvatsku, HPS demantira: Zapanjeni smo

'Ono što je bitno za naglasiti jest da u ni jednom trenutku Hrvatski plivački savez nije aktivno istupio protiv predsjednika Europskog saveza Barellija te da HPS u kampanji ne sudjeluje', istaknuo je dr. Josip Varvodić

VIDEO

Veliki dio nacionalnih plivačkih saveza ne slaže se s trenutnim radom LEN-a te zazivaju izvanrednu sjednicu u veljači 2022. godine u Parizu te je oporba sve brojnija. Europski savez krenuo je u obračun s neistomišljenicima koje predvode Portugalac Antonio Jose Silva, koji se želi kandidirati za novog predsjednika LEN-a, te Hrvat dr. Josip Varvodić, koji se namjerava kandidirati za prvog dopredsjednika LEN-a tako da su suspendirali Hrvatski i Portugalski plivački savez, pišu Sportske novosti.

Navodno su Silva i Varvodić poslali okružno pismo nacionalnim savezima u Europi na kojem je bio logotip LEN-a, a to je predsjednik Europske organizacije protumačio kao 'tešku povredu Statuta LEN'. Spominje se u pismu nepovjerenje predsjedniku LEN-a Barelliju, ali nigdje se ne spominje da Varvodić i Silva istupaju kao predstavnici plivačkih saveza svojih država, već kao privatne osobe. 

Plivanje

- Ono što je bitno za naglasiti sto puta jest da u niti jednom trenutku Hrvatski plivački savez nije aktivno istupio protiv Barellija te Hrvatski plivački savez u nikakvoj kampanji ne sudjeluje! Sudjelujem ja kao Josip Varvodić, a moj interes je svakako zaštititi hrvatske plivače i HPS. Ono što mene najviše osobno vrijeđa je što je i naš Predrag Sloboda glasovao za ovakvu odluku, za suspenziju Hrvatskog plivačkog saveza. Hrvat koji treba čuvati interese hrvatskog sporta, da glasuje protiv Hrvatske, to je jako, jako ružno - rekao je Varvodić za SN.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim toga, o navodnoj suspenziji na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Kazanju trebala bi odlučivati FINA, a ne LEN.

Napise su demantirali iz Hrvatskog plivačkog saveza čiji dopis prenosimo u cijelosti.

Portugalski plivački savez i Hrvatski plivački savez iznenađeni su i šokirani ponašanjem predsjednika LEN-a i nekih od članova LEN-ova Ureda protivnim fair playu, koji stoje iza ovog nesportskog čina. Oba saveza predana su upornom radu na promjeni nesportskog ponašanja i kulture kako bi u LEN-u prevladali demokratičnost, transparentnost i dobro upravljanje. Nepoštena odluka predsjednika LEN-a i nekih članova LEN-ova Ureda protivi se FINA-i, Statutu LEN-a i nije provedena u skladu s relevantnim procedurama niti su savezi dobili priliku za obranu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu