To je to što me zanima!

Stockton potpisao za Cedevitu; Mamić: "Bit će vrhunski play"

On zbog majke može relativno brzo dobiti hrvatsko državljanstvo, a već je izrazio želju da bi u budućnosti mogao biti na raspolaganju hrvatskoj reprezentaciji, rekao je Matej Mamić
Vidi originalni članak

David Stockton novi je igrač Cedevite. Pisali smo o tom transferu prije dva tjedna, a u subotu je dobio i službenu potvrdu.

- Sjajan momak, karakteran košarkaš, brz, izuzetnog osjećaja za asistenciju - rekao je sportski direktor hrvatskog košarkaškog prvaka Matej Mamić.

- Važno je istaknuti da smo potpisali na tri godine i da na njega računamo dugoročno. Siguran sam da će u Cedeviti David rasti iz utakmice u utakmicu i da će se kod nas profilirati kao vrhunski razigravač - dodao je.

Stockton je imao tek epizodnu ulogu u NBA ligi za Sacramento, a puno više je pokazao u razvojnoj ligi NBDL za momčad Reno Bighornsa. U prošle je dvije sezone imao prosjek od 19 poena, osam asistencija te pet i pol skokova po utakmici.

- On zbog majke može relativno brzo dobiti hrvatsko državljanstvo, a već je izrazio želju da bi u budućnosti mogao biti na raspolaganju hrvatskoj reprezentaciji. Na poziciju razigravača dovodimo još jednog Amerikanca pa će njegovim i ovim Davidovim potpisom uskoro biti zatvorena ta pozicija za sljedeću sezonu. Bit će i još nekoliko iznenađenja - zaključio je Mamić.

David dolazi iz poznate košarkaške obitelji. Otac John Stockton član je Kuće slavnih, deset puta izabran u All-star momčad NBA lige te vodeći asistent i kradljivac lopti svih vremena. Majka Nada ima hrvatsko-crnogorsko porijeklo, a brat Michael također igra košarku za Canton Charge, još jedan klub iz razvojne lige.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • jack07 25.07.2016.

    Mamić ima nosa i za igrače u košarci.

  • Michu 23.07.2016.

    Bit ce odlican za Cedevitu, pratio sam ga bio jer je bio u Sacramentu kojeg favoriziram u NBA-u i vidi se da zna, ova vijest me cak iznenadila, vjerovao sam da ce barem role player biti ove sezone s obzirom na rupu na poziciji playmakera

  • OrcaPerestrojka 23.07.2016.

    Stari mu je bio najolji play svih vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare