To je to što me zanima!

Stolari i bankari su ih obrukali! I, Mađari, treba li vam Futacs?

Bila je to prva pobjeda Andore u oba kvalifikacijska ciklusa poslije dugih 13 godina. Jalova Mađarska nije mogla zabiti gol jednoj od najgorih ekipa Europe, a dok su se brukali, ponajbolji igrač im se vjerojatno izležavao...
Vidi originalni članak

Pisali smo već u ponedjeljak navečer o nelogičnosti Mađara. Imaju najboljeg strijelca HNL-a, Marka Futacsa, koji igra u briljantnoj formi i ne pozovu ga za prijateljsku utakmicu protiv Rusije i kvalifikacijsku protiv Andore.

Ispred Futacsa je napadač koji je u debiju zabio gol - Mađarskoj

Umjesto njega na popisu se nađe prvi topnik mađarske lige Marton Eppel koji na svom debiju protiv Rusa u porazu 3-0 zabije gol, ali sam sebi...

Onda u petak navečer otputuju u Andoru gdje profesionalne reprezentacije amaterskoj uglavnoj utrpaju između tri i sedam komada bez previše truda.

Andora pobijedila nakon 13 godina

I što se dogodi? Mađari izgube 1-0.  Ako su i imali minimalne šanse za plasman na SP 2018. prije ove utakmice, sada to ne mogu pomisliti niti u najluđim snovima.

Na nuli su ih zadržali amateri koji se uglavnom bave drugim poslovima. Ima tu pizza majstora, bankara, stolara, učitelja u školama... I oni su održali nogometnu lekciju našim susjedima.

VIDEO

Bila je to prva pobjeda Andore u oba kvalifikacijska ciklusa poslije dugih 13 godina. U kvalifikacijama za SP 2006. u Njemačkoj, Andora je dobila Makedoniju 1-0, a ovo im je čak četvrti bod u skupini.

Naime, izvukli su bod protiv Farskih otoka i na sve to vezali pobjedu protiv San Marina u prijateljskom utakmici 2-0. Dvije utakmice u godinu dana nikad nisu uspjeli pobijediti.

Luksuz koji si Mađarska ne može priuštiti

Eto, došla im je Mađarska bez Marka Futacsa, svog općenito ponajboljeg igrača po formi i učinku prošle sezone koji nije niti pozvan. Briljantni Mađar čudesnom je formom stigao do 18 golova u sezoni, a posebno je briljirao pred kraj sezone.

Utrpao je samo Interu četiri komada, bušio golmane na razne načine i dokazao pristojne nogometne kvalitete. 

Očito, nedovoljne da bi zaigrao protiv Andore i pomogao u spriječavanju ogromne bruke svoje reprezentacije. Barem po svojim odlukama tako razmišlja Nijemac Bernd Storck...

Njegovo nepozivanje je luksuz koji si ne možemo priuštiti, glas je mađarskih fanova.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • cro007 11.06.2017.

    pokusavaju mu dignut cijenu al ne ide im bas a i mađari ne citaju 24 sata

  • perobao 10.06.2017.

    Pa taj Futacs igra za vjecno treceplasiranog u HNL-u jel to nesto znaci. Pa i najniza liga ima svog najboljeg strijelca.

  • 78fernandes 10.06.2017.

    J*** Vas on...sta mi imamo sa ovim madjarem...ajde oladite...boli me k*** za njega i madjarsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare