To je to što me zanima!

Stoper međunarodne klase je samo naš Josip Šimunić

Kicker je objavio konačnu renking-ljestvicu bundesligaških nogometaša po pozicijama. Josip Šimunić najbolji je među srednjim braničima...
Vidi originalni članak

Jedini je hrvatski nogometaš od Kickerovih eksperata proglašen “međunarodnom klasom” na poziciji stopera. Stoper “svjetske klase” u Bundesligi, zaključili su u Kickeru, ne igra, dok su jednu stepenicu ispod Šimunića njemački reprezentativac Werdera Per Mertesacker, te Brazilci Lucio (Bayern) i Naldo (Werder).
“Mertesacker, Lucio, Naldo – sva su trojica bili dobri. Ipak, bio je jedan bolji: Josip Šimunić. Hrvatski je reprezentativac već zimus predvodio ljestvicu najboljih bundesligaških stopera. U drugom je dijelu sezone jedini prema mišljenju našega ekspertnog tima zadovoljio kriterije međunarodne klase. Bio je najbolji defenzivac u defenzivnoj momčadi Herthe: iritirajuće opušten do granice arogancije, ali uvijek gospodar situacije – zahvaljujući svojoj izenanađujućoj tehnici i impozantnoj figuri sve je opasno situacije uglavnom rješavao na igrački način”, navodi se u obrazloženju.
- Dok ga gledaš u reakciji pred vlastitim 16-ercem ponekad ti srce stane. No, na koncu je gledati ga kako igra iznimno zabavno – izjavio je o Šimuniću njegov dosadašnji sportski direktor Dieter Hoeneß.
“Šimunić ne samo da je bio najbolji branič u Bundesligi, već je bio i lider svoje momčadi. Upravo je on najdalje odlazio u hrabrenju momčadi da je sposobna za naslov prvaka. Šimunić je nakon svega konstatirao da takva prilika možda više nikad neće doći. Neće možda niti njemu doći više nikad sezona kao što je bila ova”, zaključuje se u osvrtu.

Njemačka Bundesliga, stoperi po kategorijama u izboru Kickera:
Svjetske klase: -
Međunarodne klase: Josip Šimunić (Hertha)
Drugi rang: Per Mertesacker (Werder Bremen), Lucio (Bayern München), Naldo (Werder Bremen)
Treći rang: Andrea Barzagli (VfL Wolfsburg), Matthieu Delpierre (VfB Stuttgart), Felipe Santana (Bor. Dortmund), Pedro Geromel (FC Köln), Sebastian Langkamp (Karlsruher SC), Christian Schulz (Hannover), Jan Šimunek (VfL Wolfsburg), Serdar Tasci (VfB Stuttgart), Steve von Bergen (Hertha BSC), Heiko Westermann (Schalke 04)

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tahuti 11.06.2009.

    iznajmiće avion (kao srna) i sve vas sljepce voditi u ruandu.rekordni broj vjeba za repku!

  • Lovra 10.06.2009.

    Kod prvog kola s Ukrainom nije kriv Šimunić nego Runje koji je krenuo na loptu pa zastao i time potaknuo Šimunića da se sagne jer je ovaj mislio da će Runje pokupiti loptu. Golman mora biti vladar peterca. Ševčenko je u trenutku nabačaja bio na 16m, a zabio je s 5. Runje je bio taj koji je trebao boksati tu loptu.

  • vedran_zgb 10.06.2009.

    al je zato sad kikso kod prvog gola, standardno kod njega...za njega i je njemacka liga i za drugo i nije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare