To je to što me zanima!

Strahonja: Hajduk oštećen, ali sudac je ispravno postupio (!?)

Osijek je uskraćen za penal (Čolakovo igranje rukom, nap.a.), ali još je više oštećena Rijeka jer pobjednički gol Osijeka u 88. minuti postignut je iz zaleđa koje su suci morali vidjeti, rekao je Strahonja
Vidi originalni članak

U HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Marijo Strahonja procijenio je kako je drugi i odlučujući gol koji je dao Joey Suk i kojim je Gorica u 86. minuti pobijedila Hajduk 2-1 postignut iz zaleđa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dakle, presudni gol iz zaleđa, a konačni zaključak je potvrda čestih nogometnih apsurda:

- Gorica jest zabila iz zaleđa, ali... Bilo je nemoguće procijeniti golim okom, a suci su slijedili Uefine upute o davanju prednosti napadaču. Nije ni nitko od nas bio siguran radi li se zaista o zaleđu dok nismo pozvali tehnologiju u pomoć, suci su postupili onako kako im se sugerira da postupe - zaključio je Strahonja.

GORICA OPET SRUŠILA HAJDUK Lovrić i Suk potopili Hajduk, Damiru Buriću se trese klupa!

Gostovanje Splićana kod Gorice imalo je još jednu spornu situaciju, na drugom kraju travnjaka. Duel gostujućeg stopera i domaćeg napadača.

- Vidi se da je postojao kontakt Ndiayea i Ismajlija, ali ne toliki da bi trebalo suditi penal. Takvih je kontakata puno na svakoj utakmici - rekao je Strahonja pa otkrio kako je oštećena i Rijeka u Osijeku. I to teško!

- Osijek je uskraćen za penal (Čolakovo igranje rukom, nap.a.), ali još je oštećenija Rijeka jer pobjednički gol domaćih postignut je iz zaleđa. Fran Jović je međunarodni sudac i očekuje se da on i njegovi pomoćnici to vide. Napravili su pogrešku! - rekao je HRT-ov sudački ekspert o utakmici odigranoj pored Drave u kojoj je Osijek pobijedio Rijeku 3-2 upravo golom Mihaela Žapera iz zaleđa u 88. minuti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Branimira G. 05.11.2019.

    I što onda očekivati od sudaca kada ti jedan ovakav 'sudački ekspert' ispaljuje ovakve nebuloze...

  • FASTT 05.11.2019.

    Znate trebao je bit penal al nije ha ha ha ofsajd je bio znate ali suci nisu mogli znat da nije..Znate utorak je ali mozda je srijeda!! Pa uvedite taj var je trebali izmislit od 2006 pa bi vidili koliko naslova bi imala Rijeka Osijek i drugi klubovi...za ostale necu ni pricat

  • Syrian 05.11.2019.

    Sudačke greške su moguće i realne, a neka razviju taj VAR da bude još brži i bolji pa će biti manje grešaka. Sve u svemu Hajduk je ove sezone puno više imao koristi od sudaca nego štete. A što se tiče granične situacije gdje su napadač i obrambeni igrač u ravnini i gdje je razlika par cm, naravno da se prednost daje napadaču, k`o to može vidjeti da je ovaj 4 cm u zaleđu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare