To je to što me zanima!

Strahonja: Sudac je trebao kazniti Bjelicu zbog psovanja

'Oko sokolovo' Marijo Strahonja ni jednom rječju nije kritizirao urljanje i uvrede Nenada Bjelice nego suđenje Darija Bela. Bez obzira na VAR suci su Rijeku oštetili za čisti penal u 75'
Vidi originalni članak

U HRT-ovoj emisiji 'Stadion', sudački ekspert Marijo Strahonja bavio se samo komentiranjem suđenja pa nakon slušanja opetovanih psovki Dinamovog trenera Nenada Bjelice glavnom sucu Dariju Belu i njegovim asistentima iskritizirao - suca.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Igrala se 35. minuta, Bel je zaustavio jednu Dinamovu kontru naknadnim suđenjem faula, a Bjelica je poludio misleći da je morao pustiti prednost pa četvrtog suca i Bela zasuo urlanjem koje je odjekivalo cijelim Maksimirom:

- Je**m vas ja u vaša pravila! Ili je faul ili je prednost. Objasni mi... Ne možeš, jer ne znaš! Je**m vas u pravila vaša! - urlao je Bjelica, a suci ga pokušali smiriti pa se na kraju maknuli od njega bez ikakvih sankcija.

NENAD BJELICA 'Nekada nekorektno reagiram na odluke sudaca, Bože moj...'

Strahonja je sve prokomentirao ovako:

- Sudac ima pravo pustiti prednost pa ju vratiti u normalnim granicama vremena. Žao mi je što nije odmah reagirao i žutim kartonom kaznio Bjelicu te uspostavio autoritet i zaštitio pravila nogometne igre. Opravdano je isključio Suka, ali... Nije me Bel baš impresionirao - reklo je Oko sokolovo bez komentara na Bjeličine ispade.

Suci Igor Pajač i Marin Vidulin po općem su dojmu sjajno obavili svoj posao u Splitu (Hajduk-Lokomotiva 1-0) i pored Drave (Osijek-Inter 1-1), ali Marko Matoc je razočarao na Kvarneru (Rijeka-Sl.Belupo 1-0).

- Čisti crveni za Belupo u 71' i ispravna odluka Marka Matoca, uz nadzor VAR-a. U 75', na žalost, pogreška... - pričao je Strahonja.

- Nije sudio čisti penal za Rijeku, prekršaj na Tiboru Haliloviću. Ni Matoc, ni suci u VAR sobi nisu vidjeli da je to morao biti prekršaj. A sudac nije otišao provjeriti na ekranu jer mu to nisu sugerirali iz VAR sobe. To je pogreška i glavnog i sudaca u VAR sobi!

O riječkoj buri na koju su se žalili Dinamovci poslije 0-1 poraza na Rujevici u četvrtfinalu Kupa?

- Ne postoje u pravila nogometne igre prema kojima bi određena brzina vjetra bila razlog prekida utakmice - rekao je Strahonja.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Zagor te-nej 11.02.2020.

    ovaj Strahonja je podoban pa zato sje tu gdje je........ inače je malo jače"pametan"........a ko je ono faul onda sam ja papa....od faula ni faul.........

  • dmiota 11.02.2020.

    Šta ste se okomili na Bjelicu pa da je suda postupio po pravilima trebao pustiti prednost nebi došlo ni do psovanja previše grešaka sudaca nepustiš prednost nesudiš čiste faule(na Majeru 20m šansa za gol)

  • kajzanavek 11.02.2020.

    Analiza suđenja u "Stadionu" i "Treće poluvrijeme" se bitno razlikuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare