To je to što me zanima!

Strahonja: Suci su u strahu, vjerojatno zbog čelnika klubova

Zadnje je kolo HNL-a prošlo bez većih repova, a posebne je pohvale dobio Damir Batinić: "On je pokazao kako treba biti hrabar, siguran u svoje odluke, preuzeti odgovornost i suditi kao da VAR ne postoji", rekao je Strahonja
Vidi originalni članak

Pojedini suci sude sa strahom, a to je temelj za pogreške koje čine. Teško preuzimaju odgovornost, vjerojatno zbog čelnih ljudi klubova koji su i članovi Izvršnog odbora HNS-a koji verificira sudačku listu, rekao je Marijo Strahonja u emisiji Stadion.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pa je upravo taj strah okarakterizirao kao glavni razlog zašto je sudac Zdenko Lovrić napravio veliku pogrešku kada nije pustio Dinamu prednost u stopostotnoj situaciji protiv Istre (0-1), već prerano dosudio prekršaj izvan kaznenog prostora.

- Ubrzao je sa zviždukom, trebao je biti mirniji. Ali to je definitivno strah - rekao je Strahonja.

KOMENTAR 'Beli' je opet spasio 'modre', a i suca Lovrića od velike paljbe

Srećom, ta pogreška nije utjecala na konačan ishod, a nikakvih repova nije bilo ni nakon derbija Osijeka i Hajduka (2-0). I žuti karton Stefanu Simiću kada je povukao Miereza kod centra i dva žuta Mujakiću bile su ispravne Bebekove odluke.

- Mujakićev prvi žuti karton bio je blizu isključenja, a drugi je bilo sprečavanje obećavajuće situacije.

Strahonja je, pak, posebno nahvalio Damira Batinića za suđenje dvoboja Lokomotive i Rijeke (2-3).

- Sva tri kaznena udarca ispravno je dosudio. On je pokazao kako treba biti hrabar, siguran u svoje odluke, preuzeti odgovornost i suditi kao da VAR ne postoji.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • frane555 10.02.2021.

    Sudit će oni kako Zdravko kaže ipak je on gazda hnl

  • cupi cupi 09.02.2021.

    da svi čelnici su u vrhu HNS-a i svi su u politici to jest u političkim strankama,suci sigurno imaju svoj posao pa im i na taj način mogu čelnici klubova prijeti da će ostati bez posla i slično zato treba suce profesionalizirati amen i mislim da će onda biti bolje suđenje i da će više sudaca biti na fifinoj listi ovako ne valja

  • ToniMontana 09.02.2021.

    Strahonja.... cijela Hrvatska zna od koga primas placu....sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare