Sport

Komentari 12

Strahonja: Suci su u strahu, vjerojatno zbog čelnika klubova

Strahonja: Suci su u strahu, vjerojatno zbog čelnika klubova

Zadnje je kolo HNL-a prošlo bez većih repova, a posebne je pohvale dobio Damir Batinić: "On je pokazao kako treba biti hrabar, siguran u svoje odluke, preuzeti odgovornost i suditi kao da VAR ne postoji", rekao je Strahonja

Pojedini suci sude sa strahom, a to je temelj za pogreške koje čine. Teško preuzimaju odgovornost, vjerojatno zbog čelnih ljudi klubova koji su i članovi Izvršnog odbora HNS-a koji verificira sudačku listu, rekao je Marijo Strahonja u emisiji Stadion.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pa je upravo taj strah okarakterizirao kao glavni razlog zašto je sudac Zdenko Lovrić napravio veliku pogrešku kada nije pustio Dinamu prednost u stopostotnoj situaciji protiv Istre (0-1), već prerano dosudio prekršaj izvan kaznenog prostora.

- Ubrzao je sa zviždukom, trebao je biti mirniji. Ali to je definitivno strah - rekao je Strahonja.

Srećom, ta pogreška nije utjecala na konačan ishod, a nikakvih repova nije bilo ni nakon derbija Osijeka i Hajduka (2-0). I žuti karton Stefanu Simiću kada je povukao Miereza kod centra i dva žuta Mujakiću bile su ispravne Bebekove odluke.

- Mujakićev prvi žuti karton bio je blizu isključenja, a drugi je bilo sprečavanje obećavajuće situacije.

Strahonja je, pak, posebno nahvalio Damira Batinića za suđenje dvoboja Lokomotive i Rijeke (2-3).

- Sva tri kaznena udarca ispravno je dosudio. On je pokazao kako treba biti hrabar, siguran u svoje odluke, preuzeti odgovornost i suditi kao da VAR ne postoji.

Najčitaniji članci