To je to što me zanima!

Stranac u Dinamu: Balaban i Gregory ponovo zajedno?

Od proljeća Mamići na klupi Dinama žele stranca, a jedan od kandidata je i bivši trener Aston Ville. Od domaćih tu su Besek, Zajec, Kranjčar, Jurčić...
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj nema trenera za Dinamo, izjavio je prije nekoliko dana Zdravko Mamić. Izvršni dopredsjednik nije to pričao bez veze. Nakon što je Hajduk krenuo u lov na Avrama Granta i u Dinamu su poželjeli trenera stranca, a našli su ga u Engleskoj.
Mamići nakon jesenskog dijela prvenstva na klupi žele Johna Gregoryja. Engleski trener stari je znanac Zdravka Mamića. Prije sedam godina Dinamo je u to vrijeme ostvario rekordan transfer. Boška Balabana Mamić je prodao Aston Villi za 18 milijuna tadašnjih njemačkih maraka. Engleski klub trenirao je John Gregory. No napadaču “modrih” ta je epizoda najlošija u karijeri, igrao je u samo osam utakmica. Nakon Balabana engleski nogometni savez pokrenuo je istragu zbog “sumnjivih” transfera Aston Ville. Engleski trener trenutačno je bez posla, a on i Balaban možda opet budu u istom klubu.

'ŠOK-TERAPIJA JE PRILIČNO RISKANTNA’
Nikada nije dobro emocionalno odlučivati jer se onda ne reagira racionalno, izjavio je sportski psiholog Amir Zulić i dodao:
- Ako svi rade za dobrobit kluba svađe su nepotrebne, kao i nagli potezi. Ne znate kako će završiti.
Šok terapija, za kojom je Mamić posegnuo, nije najbolje rješenje, smatra sportski psiholog Zulić.
- Nikada ne znate u kojem smjeru 'šok-terapija’ može otići. U pravilu to ne bi trebalo biti nešto što je dobro, jer rušite neku rutinu i više ne kontrolirate stvari. To mnogi rade, ali onda nakon jedne smjene ubrzo dođe i druga i tako stvorite nesigurnost.
Igrači ne bi smjeli utjecati na takve odluke.
- Pa ako tako dobro mogu procijeniti situaciju, zašto ne odu u trenere? To je kao da u vojsci neki vojnik smijeni generala. To se ne smije događati.

ZLATKO KRANJČAR
Već je vodio Dinamo, ne bi imao ništa protiv da se vrati, iako je donedavno bio u sukobu s Mamićem.

JOHN GREGORY
John Gregory je bez posla, a zadnji klub bio mu je Queens Park Rangers.

DRAŽEN BESEK
Zdravko Mamić nekoliko puta se raspitivao za trenera Varteksa. Bivši igrač i veliki dinamovac.

VELIMIR ZAJEC
Dinamova legenda, vodio ga je u Ligi prvaka. U klubu bi ga prihvatili, a ni navijači ne bi imali ništa protiv.

KRUNOSLAV JURČIĆ
Mladi i talentirani trener, ali teško da bi njegov temperament trpio petljanje u posao.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • prudje 26.11.2008.

    Vlak ili Zajec!

  • daxdax 26.11.2008.

    Pitanje je ko će Maminja protjerati,jer očito je da sa nerealnim ambicijama kojim on nastupa,treba mnogo truda i muke da se Dinamo dovede na zdrave noge. A to ne znači da i dalje Mamići drže dinamo za svoju prčiju i da se bave prodajom igrača a ne jačanjem Dinama. Nažalost mnogo ljudi to ne razumije pa daju Mamić dinasty punu podršku!

  • evo da i ja nešto kažem 25.11.2008.

    Čovječe odakle ste isčupali ovog Engleza. Pa da je dobar nebi mu ni na kraj pameti bilo da dolazi u Dinamo, našo bi tamo dobar posao. Ja sam također za domaćeg trenera, možda bi najbolji bio Kruno Jurčić

Komentiraj...
Vidi sve komentare