To je to što me zanima!

Strani mediji: Hrvatski duo se pobrinuo za iznenađenje

Nacije koje su u teoriji 'skijaškije' od Hrvatske dive se uspjehu hrvatskog muškog skijanja, te ističu veliko prijateljstvo Ivice i mladog Natka
Vidi originalni članak

U trenutku kad je na čelu bila trojka Reich, Schönfelder i Kostelić, na red je došao 21-godišnji Hrvat Natko Zrnčić-Dim, osmi nakon spusta. Zaostao je samo za Kostelićem, s kojim je proslavio veliki uspjeh - nikada ranije u hrvatskom skijanju nije se dogodilo da se dva skijaša Hrvata popnu na pobjedničko postolje, piše slovensko Delo o velikom uspjehu hrvatskog skijanja u Val d'Isereu.
- Zrnčić-Dim do ove sezone nikada nije bio bolji od 23. mjesta, a sve bodove ove je sezone osvojio u kombinaciji - dodaje Delo.
"Miller spriječio hrvatsko slavlje", naslov je teksta u slovenskim novinama 24ur.
- Za veliko iznenađenje pobrinula su se dvojica hrvatskih skijaša koji su se probili na pobjedničko postolje. Ivica Kostelić je bio izvrstan u slalomu, a 21-godišnji Zrnčić-Dim osvojio je treće mjesto i došao do uspjeha karijere - pišu novinari ovog dnevnika.
Svi slovenski mediji ističu peto mjesto njihovog predstavnika Aleša Gorza.
Austrijski portal Networld u tekstu naslovljenom "Prijatelji Kostelić i Zrnčić-Dim slavili plesom" također ističe da su dva Hrvata po prvi put zajedno na pobjedničkom postolju.
- Novi uspjeh hrvatskog skijanja nadovezao se na postolja dviju dama, Janice Kostelić i Ane Jelušić - piše Network i prepričava kako je stariji Ivica "na konferenciji za novinare bratski pomagao mlađem Natku kod odgovaranja na pitanja."
NZZ se zanimljivo naslovom zapitao: "Signal prema Zagrebu?"
- Rutiner Ivica Kostelić i 'rookie' Natko Zrnčić-Dim popeli su se na postolje i to je prvi put da su dva Hrvata u tome uspjeli na jednoj utrci. Ovim uspjehom porasla su očekivanja u njihovoj domovini prije utrke u Zagrebu 17. veljače - kaže autor teksta.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • marko00 04.02.2008.

    iako mi je ivica tako antipatičan, pošto se zna u nekim situacijama ponijet kao zadnja seljačina, svaka im čas na rezultatu

  • brodarich 04.02.2008.

    tina maze je bila 1. u subotu

  • user_21090 04.02.2008.

    Ako netko od novinara iz Slovenije ovo čita,Miller nije sprijećio Hrvatsko slavlje,Hrvati su puna srca slavili sa svojim skijašima.Mi smo na njih ponosni !!!!!! Gledajte nas i divite se,mi smo jedinstven narod,a ne zemlja puževa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare