To je to što me zanima!

Strava na reliju Dakar: Pregazio je navijača pa nastavio voziti?!

Želio bih izraziti iskrenu sućut njegovoj obitelji i prijateljima. Jako mi je žao, ova nesreća pratit će me do kraja života. Zbog moje vožnje ugašen je jedan ljudski život, rekao je Čeh Aleš Loprais
Vidi originalni članak

Čeh Aleš Loprais bio je jedan od najvećih favorita na reliju Dakar u kategoriji kamiona, no njegov nastup završio je stravičnom nesrećom u kojoj je poginuo jedan talijanski navijač.

U devetoj etapi utrke, Loprais je vozio po dinama, a iza jedne se smjestio nesretni Talijan koji je htio iz blizine fotografirati vozila. Čeh ga nije vidio i pregazio ga je kamionom. Nije stao, već je nastavio dalje s utrkom. Nekoliko sati kasnije, navijaču je pozlilo, prevezli su ga u bolnicu, no preminuo je putem od posljedica srčanog udara.

Loprais tvrdi kako on, niti njegov tim nisu vidjeli navijača niti osjetili udarac. Za incident su doznali tek nakon utrke nakon što su im organizatori pokazali snimku.

Organizatori su Lopraisa momentalno diskvalificirali iz utrke i čekaju njegovo daljnje očitovanje oko ove nesreće. Istraga je u tijeku. Utučeni Čeh je na društvenim mrežama objavio video u kojem je priznao kako ga je cijela situacija pogodila. 

- Želio bih izraziti iskrenu sućut njegovoj obitelji i prijateljima. Jako mi je žao, ova nesreća pratit će me do kraja života. Zbog moje vožnje ugašen je jedan ljudski život - rekao je češki vozač.

Upozorenje: video je uznemirujućeg sadržaja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zrno soli u glavi 15.01.2023.

    Ako je Toni Cetinski oslobođen za gaženje onog što je ležao na cesti, ne vidim zašto bi krivili ovog vozača relia koji nije mogao vidjeti talijana koji leži iza dine kako bi snimio efektnu fotografiju

  • 11.01.2023.

    Žao mi je vozača, a ne matore budale.

  • bosanac 11.01.2023.

    Italijan je platio svojim životom glupost koju je napravio, a ovaj nesretni Čeh nije kriv što se on nalazio na ruti kojom vozi. Da je ostao živ, trebalo ga je po džepu udariti za izazivanje nesreće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare