To je to što me zanima!

Stravična nesreća u Bahreinu: Grosjean se zabio u zid, bolid se u udarcu prepolovio i izgorio

Sudario se s Kvjatom, od sudara se zabio u zid, a njegov bolid se prepolovio. Buktinja je progutala cijeli bolid. Utrka se nastavila sat kasnije, a odmah u prvom krugu Lance Stroll završio je na krovu
Vidi originalni članak

Na Velikoj nagradi Bahreina odmah nakon starta vozač Formule 1 Romain Grosjean doživio je stravičnu nesreću.

POGLEDAJTE GALERIJU Kako je ovo uspio preživjeti? Stravične fotografije nesreće F1

Sudario se s Kvjatom, od sudara se zabio u zid, a njegov bolid se prepolovio. Odmah je vatra uhvatila cijeli bolid te je na trenutak bilo upitno i kako je prošaos am vozač, no on je uspio iskočiti iz bolida na vrijeme. 

Bolid se doslovno prepolovio. Grosjean je živ te ima samo lakše ozljede, što je potvrdio i čelnik njegovog tima. Šepajući je išao do vozila Hitne. Utrka je prekinuta.

Čekalo se da službenici stave novu ogradu umjesto ove koja je probijena. Većina vozača blijedo je gledala u stravičnu snimku nesreće nekoliko desetaka minuta nakon samog događaja. Utrka je ponovno počela nakon sat vremena.

Voditelj Grosjeanovog tima oglasio se nakon nesreće:

- On je okej. Ima lakše opekline na rukama i gležnjevima i očigledno je potresen. Sad mu rade sve pretrage no nije teže ozlijeđen. Svi su odradili odličan posao, ovo je bilo baš strašno, brzo su ga spasili. Imali smo sreću u nesreći... Izgledalo mi je kao da se zabio punom brzinom, no ja sam vidio samo ono što i vi - rekao je Guenther Steiner za Sky Sports.

Nakon svega se oglasio i Lewis Hamilton:

- Zahvalan sam što je Romain dobro. Rizik na koji pristajemo nije šala, za one koji zaboravljaju da mi stavljamo svoj život na crtu za ovaj sport i ono što volimo. Zahvaljujem se Međunarodnoj automobilističkoj federaciji za sve korake koji su napravljeni kako bi Romain iz ovog izašao siguran.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Tek nakon što je utrka opet krenula, u prvom krugu se opet dogodila nesreća, i opet je bio koban sudar s Kvjatom! Ovaj put se on zabio u Lancea Strolla, a nesretni Stroll odmah je završio na krovu! I on je dobro prošao... 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • battaglin 29.11.2020.

    da se sudar dogodio u drugom krugu vjerovatno nebi preživio jer tim koji ga je izvukao uvijek prati prvi krug,zato su tako brzo stigli...

  • ppppp 29.11.2020.

    Vrtim non stop i pitam se kako i zakljucim da je ovo bog odlucijo uplest svoje prste sve ostalo je....

  • dino47 29.11.2020.

    Kvyat placen da izbacuje konkurenciju hah

Komentiraj...
Vidi sve komentare