To je to što me zanima!

Štrlek poslao Karabatića doma: Finale igraju Veszprem i Kielce

Veszpremu će ovo biti drugo uzastopno finale i treće ukupno, a prva dva pokušaja su završila su loše po njih, dok je Kielceu sam ulazak u finale najveći uspjeh u povijesti kluba
Vidi originalni članak

U prvom polufinalu Lige prvaka dogodilo se veliko iznenađenje. Poljski Kielce izbacio je snažni francuski PSG kojeg vodi hrvatski trener Zvonimir 'Noka' Serdarušić.

Na Final Fouru koji se po tradiciji godinama unazad održava u njemačkom Kölnu, poljski klub izbacio je francuski rezultatom 28:26. Podsjećamo, Parižani su u četvrtfinalu bili bolji baš od našeg PPD Zagreba.

Junak utakmice naše je lijevo krilo Manuel Štrlek koji je zabio zadnja dva gola (ukupno tri) za svoju ekipu, a osim njega za klub nastupaju Denis Buntić, Ivan Čupić i Marin Šego.

-  To je ono što nas krasi čitave sezone, taj timski duh. Ovo je najzrelija ekipa od kad sam ja u Kielceu. Nema opuštanja, sada nam slijedi fokus na finale, ne smije biti nikakve euforije. Bilo je prave borbe, što je i normalno, kada je ovako veliki ulog. Od svlačionice se moramo spustiti na zemlju i mirno čekati sutrašnji dan. Ne biram rivala, neka dobije bolji, pa ćemo vidjeti kako ćemo - rekao je junak Manuel.

Moćnom PSG-u nisu mogle pomoći niti zvijezde poput Nikole Karabatića, Thierryja Omeyera i Mikkela Hansena koje ih ujedno čine i najskupljom momčadi Europe. Također, bivši hrvatski kapetan Igor Vori također je sudjelovao u porazu svoje momčadi i usput zaradio i crveni karton.

- Nisam ga namjerno udario. Digao sam ruku i zakačio ga, ali i to je dio priče koju sam spomenuo. Mene je dvaput Jurecki udario laktom i ništa. Sa naše strane je sve dvije minute, sa druge strane ništa. Nismo iskoristili svoje šanse, šteta. Došli smo prvi put na F4. Odigrali smo dobro, bili smo spremni, ali nedostajalo je i sreće - rezonirao je pariški pivot.

Hrvatska ima sedmoricu predstavnika u finalu

Drugi finalist mađarski je Veszprem naših Alilovića i Sulića. Regularnih 60 minuta završilo je rezultatom 25-25, a nakon produžetaka završilo je 31-28 za Mađare.  Nije im pomogao ni raspoloženi Domagoj Duvnjak sa sedam golova, a u redovima finalista dva je gola dao Sulić te jedan Slišković.

Veszpremu će ovo biti drugo uzastopno finale i treće ukupno, a prva dva pokušaja su završila su loše po njih. Prošle su sezone izgubili od Barcelone, a 2002. od Magdeburga. Poljacima je sam ulazak u finale najveći uspjeh u povijesti kluba.

Utakmica između PSG-a i Kiela na rasporedu je u nedjelju u 15:15 sati, a finale između Veszprema i Kielcea je u 18 sati, a Hrvatska će u finalu imati sedmoricu predstavnika: Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković kod Veszprema, te Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Filip Ivić i Denis Buntić u poljskim redovima.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • JokoOno 29.05.2016.

    Kaj rec za kiel ? +2 i minuta i pol do kraja. I eto produzetaka pa i poraz . Bit ce zanimljivo kielce i veszprem gledat .

  • braxx 29.05.2016.

    https://www.youtube.com/watch?v=0aLBhfhCo08

  • El Tractor 29.05.2016.

    Opet ti članci od par redova, pa imate 6-7 sportskih novinarčića (ako ih se može tako nazvati u redakciji), a niste u stanju napisati ili prepisati pošten članak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare