To je to što me zanima!

Suarez Urugvaju nakon 40 godina donio četvrtfinale!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ajaxov napadač Luis Suarez dvama pogocima je srušio neugodnu Južnu Koreju (2-1). Urugvaju je to prvo četvrtfinale nakon SP-a u Meksiku 1970.
Vidi originalni članak
Urugvaj je prvi četvrtfinalist svjetskog prvenstva u Južnoj Africi! Južnoamerikanci su započeli sa svojom dominacijom i u 'knock-out' fazi. Dvostruki svjetski prvaci opravdali su ulogu blagog favorita protiv neugodne Južne Koreje slavljem od 2-1. Azijci su mogli zagorčati Urugvaju, no nebesko-plavi su bili sabraniji i konkretniji. Početak utakmice krenuo je silovito po Urugvaj koji je već u osmoj minuti došao u vodstvo. Luis Suarez nakon ubačaja Forlana iskoristio je katastrofalnu grešku korejskog golmana SungrYonga koji je zaboravio uhvatiti loptu. Ajaxov napadač nije imao težak posao poslati loptu u praznu mrežu. Do kraja poluvremena igra se potpuno umrtvila, a nastavak je pružio sasvim drugo lice Korejanaca čiji je pritisak urodio plodom u 68. minuti. Urugvajski golman vraća uslugu. Muslera također kasni na loptu što iskorištava ChungYong za izjednačenje 1-1. Korejci su neshvatljivo pali, a majstor Luis Suarez je to na najbolji način iskoristio. S ruba 16-erca lijevo iskosa poentirao je u suprotni kut korejskog golmana za 2-1 što se na kraju ispostavilo konačnim ishodom. Urugvaj je nakon punih 40 godina ušao u četvrtfinale SP-a. Zadnji put im je pošlo za rukom u Meksiku 1970. U četvrtfinalu će čekati pobjednika iz susreta SAD-a i Gane koja se igra u 20.30 sati.



LIVE

Početni sastav Urugvaja
: Muslera, Lugano, Godin, Fucile, Cavani, Suarez, Forlan, A. Pereira, Perez, M. Pereira, Arevalo Rios
Početni sastav Južne Koreje: SungrYong, YonghYung, JiSung, JungWoo, ChuYoung, YoungPyo, JaeSung, JungSoo, SungYueng, ChungYong, Duri
Žuti kartoni: YonghYung, JungWoo, DuRi (J. Koreja)
Počela je utakmica. Južna Koreja je imala prvu izglednu priliku iz slobodnog udarca. Pucao je ChuYoung, ali je zatresao stativu. Minutu kasnije zaprijetio je Forlan, ali je pucao točno u korejskog golmana. Urugvaj je poveo u osmoj minuti!!! Luis Suarez je iskoristio katastrofalnu grešku golmana SungrYounga te je s desne strane lakoćom poslao loptu u praznu mrežu. Nakon gola, ništa ključno se nije dogodilo. Korejanci napadaju, ali bez ozbiljnijih prilika. SungYueng je igrao rukom u svom 16-ercu, ali Stark pokazuje da se radi o napucanoj lopti. Duri je dvaput dalekometno zaprijetio urugvajskom golmanu Musleri, ali je bio zamalo neprecizan. Završilo je prvo poluvrijeme. Počelo je drugo poluvrijeme. Koreja se razigrala. ChuYoung je silovito pucao, ali je lopta preletjela iznad prečke. Još jedna prilika za Koreju. Pucao je Park Ji SUng glavom, ali Muslera paradom brani. Azijci diktiraju tempo Urugvajcima koji su se malo pogubili. ChungYong je donio izjednačenje Južnoj Koreji!!! Nakon centaršuta u 16-erac neodlučni Muslera zakasnio je na loptu što je iskoristio Korejac koji je zabio glavom za 1-1 u 68. minuti. Suarez je propustio vratiti vodstvo Urugvaju kad je loše pucao glavom. Urugvajski napadač se iskupio za promašaj majstorskim golom s ruba 16-erca iskosa za ponovno vodstvo Urugvaja 2-1!!! Kakva prilika za Koreju! Odlična akcija u 87. minuti, udarac Domg Gooka prolazi Musleri kroz ruke, ali urugvajska obrana lakoćom čisti loptu metar pred gol-linijom. Gotova je utakmica. Urugvaj je bio dominatniji te je zasluženo izborio prvo četvrtfinale nakon 40 godina!
Idi na 24sata

Komentari 14

  • horatio 26.06.2010.

    prvi gol - .... a drugi je remek djelo! svaka čast

  • Torres_9 26.06.2010.

    Suarez predobar napadač...ne bi me čudilo da bude prvi strijelac SP

  • _lackovic_ 26.06.2010.

    ova strana ždrijeba je totalno bezveze, ne sjećam se kad je nekome tako bio otvoren put do polufinala ko urugvaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare