To je to što me zanima!

Subašić: Lovre, nema straha, radi sve kao što si dosad radio

BEZ STRAHA Prvi put nakon 11 godina branit će golman iz HNL-a. Nikad u povijesti Hrvatske niti jedan golman nije debitirao porazom pa neće valjda ni Lovre Kalinić protiv Turske
Vidi originalni članak

Nema straha, pa nije Lovre Kalinić dijete. Iskusan je, godinama je najbolji golman u HNL-u, kaže Danijel Subašić uoči utakmice protiv Turske (20:45, HRT 2).

Ako netko dobro poznaje Lovru Kalinića, onda je to Subašić. Lovre mu je godinama bio pričuva te ga je naslijedio na golu Hajduka. Večeras će ga zamijeniti i na golu reprezentacije jer je Suba ozlijeđen.

- Kvadriceps je nastradao, hematom mi stvara probleme. Boli me, nakon snimke smo odlučili da je bolje ne riskirati težu ozljedu i dužu pauzu. Već sam započeo s terapijama - javio se Subašić, koji podržava Lovru Kalinića:

- Lovre je vrhunski golman. Ovo mu je prva službena utakmica, ali nema straha.

Savjet mu, smatra Subašić, ne treba.

- Ma nije on dijete da mu dajem savjete. Ima dovoljno iskustva, godinama je najbolji golman HNL-a i moji mu savjeti ne trebaju. Neka radi što i dosad i bit će sve dobro. A i momčad će mu pomoći.

Prvi put nakon 11 godina branit će golman iz HNL-a. Posljednji kojemu je to uspjelo bio je Stipe Pletikosa, koji je kao golman Hajduka branio u rujnu 2005. na Islandu, a Hrvatska je pobijedila 3-1. Na golu reprezentacije od samostalnosti izmijenilo se 18 golmana i, ono što će razveseliti Lovru, nitko u službenim utakmicama nije debitirao porazom.

Izbornik Ante Čačić još nije prelomio koji će sastav istrčati, a najveća mu je dvojba koga postaviti ispred Vrsaljka - Brozovića ili Pjacu? Na konferenciji za novinare rekao je "Igrali smo već s Turskom na Euru pa možete iščitati sastav", što znači da je Marcelo u prednosti, a Pjaca će priliku dobiti kao džoker s klupe.

  • Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić
Idi na 24sata

Komentari 50

  • nokia010 05.09.2016.

    Bice vasa pobeda 100%! Jeste ovo freres derbi ali ste vi mnogo bolji.

  • 05.09.2016.

    Čitam Rakitić među prvih 11? Kako, kada ste pisali da se još nije javio? Što se tiče Mandžukića, on bi definitivno trebao grijati klupu. Pjaca bi trebao igrati od prve minute, formacija 4:3:3..... Ako obrana bude igrala kao u prethodnim utakmicama, onda ne vidim problem za Kalinića iako nije na nivou jednog Subašića

  • 05.09.2016.

    Lovre, nema straha, nije ispred tebe obrana hajduka

Komentiraj...
Vidi sve komentare