To je to što me zanima!

Sucu dvije godine suspenzije jer je poništio regularan gol

Glavni sudac finala moldavskog kupa skupo je platio grešku kad je bezrazložno poništio regularan gol. Neće suditi dvije godine, a bit će i skinut s Fifine liste sudaca
Vidi originalni članak

Protekla sezona HNL-a jasno je oslikala u kakvom se stanju nalazi hrvatski nogomet kad sudački dužnosnici vrijeme provode u pritvoru umjesto na svojim funkcijama. I dok afera Offside još nije donijela konačni sud nogometnim čelnicima, u Gruziji svaku sudačku grešku i sumnju u namještanje utakmica riješavaju po kratkom postupku.

Najbolji primjer dolazi s utakmice finala moldavskog kupa  između CSKA Rapida iz Kišinjeva i Milsami Ursidosa iz Orgejeva na kojoj je glavnog suca pogreška skupo stajala.

Naime sudac Genadij Sidenko poništio je čisti gol CSKA-a pri 0-0 bez ikakvog razloga što je tu momčad na kraju skupo koštalo jer su na kraju izgubili penale. Zbog očiglednog propusta Sidenko je dobio dvogodišnju zabranu suđenja, a linijski sudac Vitalij Gorbatov, na čiju intervenciju je poništen gol, suspendiran je na šest utakmica.

Moldavski nogometni savez želi otići i korak dalje tako što će uputiti zahtjev Fifi da se Sidenka skine s popisa međunarodnih sudaca. Predsjednik sudačke komisije podnio je ostavku.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • GRUNF_3 30.05.2012.

    Šta u Gruziji odlučuju za Moldaviju?????????

  • trollzor333 30.05.2012.

    gledam ovaj video i jedino o cemu mislim je..covece kako je ovo ruzan jezik :O rađe bi slusal njemca da mi govori 2 dana bez prekida nego pola sata ovog :S jos i ova reporterka ima nemilo zavijajuci glas..uzas :D

  • vedii888 30.05.2012.

    Koja glupost

Komentiraj...
Vidi sve komentare