To je to što me zanima!

Sudac, kako to brojiš? Messiju 'živi zid' stoji na skoro 10 m?!

Nećemo nikad saznati što bi se dogodilo da sudac nije previše odmaknuo igrače Atleticai, ali sigurno je da je Messiju ovo olakšalo posao. Lopta je bila neuhvatljiva za Slovenca Jana Oblaka
Vidi originalni članak

Jedan od najljepših golova sezone, slobodnjak koji je možda odlučio titulu u La Ligi, rezultat je Messijeve genijalnosti, ali i pogrešno postavljenog 'živog zida'.

VIDEO

Barcelona je za vikend pobijedila Ateltico Madrid na Nou Campu 1-0, a jedini gol zabio je Leo Messi, fantastičnim udarcem iz slobodnjaka.  No španjolska Marca piše kako je 'živi zid' bio na gotovo 10 metara (9,8 m), a ne na regularnih 9,15 metara.

U nogometu ponekad odlučuju sitnice, a možda je ovaj put odlučilo to što je sudac igrače Atletica postavio više od pola metra dalje nego što je trebao. Genijalcu poput Messija vjerojatno bi bilo svejedno i da su stajali na 9.15 metara, ali nikad nećemo saznati bi li zabio da sudac nije odmaknuo igrače gostiju malo predaleko od lopte.

Messiju je to bilo dovoljno.

Kralj slobodnjaka

To je Messiju bio 600. gol u karijeri, treću utakmicu zaredom zabio je iz slobodnjaka, nakon golova Gironi i Las Palmasu. Protiv Girone zabio je lukavo ispod 'živog zida', Las Palmasu je pogodio u golmanov kut, a Madriđanima preko 'živog zida'. 

Zabio je Messi svoj šesti gol iz slobodnjaka iz 63 pokušaja ove sezone što je, za izvođače slobodnih udaraca, sjajnih 9,5 posto uspješnosti. 

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • 07.03.2018.

    Evo sad želi Marca praviti pritisak na svakog sudca, da kad puca Messi, živi zid mora biti na 9,15, a kad če pucati neko od Reala može zid staviti na 12-15m. Koliko grešaka prave španjolski sudci, mora da im fali koji vitamin od mrkve😂

  • profi19 07.03.2018.

    Mislim da to nema nikakve veze. Da je stavio zid na 9.20 kako i ide, mislim da bi majstor opet pogodio. Samo bi drugacije nisanio.

  • KrešoKovačić 07.03.2018.

    kad HDZ ofarba umjesto 40 km tunela samo 20km nitko godinama ne kuži niti ne nastrada a ovdje čovjeka uzimaju na zub radi pola metra

Komentiraj...
Vidi sve komentare