To je to što me zanima!

Sudac koji je BiH oduzeo drugi krug Mundijala: Pogriješio sam

Sudac utakmice SP-a između BiH i Nigerije Peter O'Leary priznao je grešku kojom je "zmajeve" zakinuo za evidentan gol Edina Džeke i vjerojatno odlučio utakmicu...
Vidi originalni članak

Sudac bi se trebao sramiti. Idemo kući tužni, a s nama bi kofere trebao pakirati i sudac. Utjecao je na ishod utakmice koju smo izgubili, grmio je nakon poraza od Nigerije na SP-u reprezentativac BiH Edin Džeko . Gotovo pet mjeseci poslije stigla je isprika suca te utakmice, Novozelanđanina Petera O'Learyja .

- To je bila očita greška. Pomoćni sudac u tom je trenutku rekao da se radi o zaleđu; digao je zastavicu i rekao "Hvala vam puno, to je zaleđe" - rekao je O'Leary za novozelandski list The New Zealand Herald .

BiH je izgubila tu utakmicu 1-0 golom Odemwingieja iz 29. minute, no sporan trenutak dogodio se pri rezultatu 0-0, osam minuta prije pobjedničkog gola Nigerijaca kada je Misimović podvalio loptu Džeki, a napadač Manchester Cityja lijepo zabio gol koji je potom O'Leary poništio.

- Ja nisam donio tu odluku. Ipak, to je bila moja dužnost kao suca. Ja sam odgovoran - kaje se Novozelanđanin.

Taj propust, ali i nedosuđivanje faula Emenikea na Spahiću kod postizanja gola Nigerije izazvali su brojna negodovanja u BiH, zbog čega su navijači prikupili 20.000 potpisa za udaljivanje O'Learyja s SP-a, ali mu i prijetili smrću .

- Bilo je teško. Nije bilo lako, ali je nogomet samo igra i važno je to upamtiti - zaključio je.

Nigerija je s četiri boda iz skupine F prošla u osminu finala gdje je ispala od Francuske 2-0, a BiH je ostala na tri boda osvojena protiv Irana. Bodom protiv Nigerije, dakle, ona bi bila ta koja bi prošla među 16 najboljih.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • lolito 10.11.2014.

    puno im to sad znaci...

  • svejedobro 09.11.2014.

    Isprika ne mijenja ništa, ali je ipak zadovoljština za oštećenog. To dokazuje da ovaj sudac ima savjest, dok onaj marsovac iz Japana takvo nešto ne posjeduje...

  • Bambaulo_1 09.11.2014.

    "ali nogomet je samo igra" kaze.. nije vise, sad je biznis, I greske se moraju nekako naplatiti.. isprika je u redu ali je premalo, prekasno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare