To je to što me zanima!

Sudi nam Japanac: Nishimura na SP-u u Africi isključio Mela

Yuichi Nishimura sudit će utakmicu Hrvatske i Brazila 12. lipnja. Japanac je 2010. na SP-u dao crveni Felipeu Melu u porazu Brazila od Nizozemske u četvrtfinalu...
Vidi originalni članak

Hrvatska i Brazil 12. lipnja (četvrtak) u 22 sata po našem vremenu otvaraju jubilarno 20. Svjetsko nogometno prvenstvo. Utakmicu u Sao Paulu gledat će milijarde ljudi diljem svijeta, a Fifa je danas objavila ime glavnog suca. 

To je Japanac Yuichi Nishimura (42). Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Toru Sagara i Toshiyuki Nag, a Iranac Alireza Faghani bit će četvrti sudac.

Nishimura će postati treći japanski sudac koji je radio na dva svjetska prvenstva (Shizuo Takada - 1986. i 1990. i Toru Kamikawa 2002. i 2006.). 

Sudio je četiri utakmice na SP-u u Južnoj Africi prije četiri godine uključujući četvrtfinale između Nizozemske i Brazila. Brazilci ga ne pamte po dobrom. U toj utakmici četvrtfinala protiv Nizozemske pokazao je crveni karton Felipeu Melu. Osim toga dao je još četiri žuta kartona Nizozemcima i jedan Brazilcima. 

Nizozemska je slavila 2-1.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Zorba 11.06.2014.

    Ja bih da se mene pita odmah delegira tri Hrvata da sude Japancima na prvoj utakmici s Grckom i da im vrate zdravo za gotovo za ono ste ce nam napraviti Isukokaru protiv Brazila. Nema se tu sca mislit - oko za oko zub za zub!

  • Zorba 11.06.2014.

    Ovaj sudac se predstavlja kao Yuichi Nishimura, a pravo mu je ime Isukokaru Koruku i iz izvora bliskih sudackoj organizaciju u Japanu receno mi je da mrzi sve sto je hrvatsko. Uzdajmo se u dragog Boga da to nije provjerena istina, ali ipak me strah...

  • KnezDomagoj 11.06.2014.

    Nemaju ga šta Brazilci pamtiti po zlu. Sjećam se te tekme i crvenog kartona Melu. Zasluženo. Kao kada bi se mi ljutili na lika koji je dao Mandži crveni protiv Islanda. Isto zasluženo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare