To je to što me zanima!

Šuker: Da me nije zvao Real, nikad ne bih otišao iz Seville

Sevilla mi je ponudila ugođaj kakav malo klubova može, bilo mi je iznimno teško otići, kaže Davor Šuker, kojeg navijači i sad obožavaju. Zovu ga La Máquina, stroj...
Vidi originalni članak

Uvijek je lijepo vratiti se u Sevillu, ipak me za ovaj grad vežu mnoge lijepe uspomene, ovdje mi žive mnogi dragi prijatelji, pričao je Davor Šuker u lobiju hotela Melia Lebreros u Sevilli, odmah preko puta stadiona Sanchez Pizjuan.

Na tom je travnjaku Šuker blistao prije gotovo dva desetljeća. U pet godina odigrao je 153 utakmice i zabio 76 golova. Polovica Seville to mu nikad nije zaboravila, za njih je i dalje - La Máquina (stroj), a druga, Betisova polovica, unatoč velikom rivalstvu skinut će mu kapu u znak poštovanja.

- Vidim da me pamte i poštuju. Lijep je to osjećaj, to znači da sam ostavio stvarno dobar dojam u igračkim danima - kazao je Šuker, kojem je Sevilla kao grad i klub ostala u prelijepoj uspomeni.

- Sevilla mi je ponudila ambijent kakav malo drugih klubova može ponuditi. Uvijek je jug temperamentniji od sjevera, tako je i ovdje - kaže predsjednik HNS-a, koji je 1996. preselio na Bernabeu.

- Otišao sam samo zato da bih napravio rezultatski uspjeh, osvojio neku titulu u karijeri. Bilo mi je iznimno teško otići iz kluba, ali znate kako je, ipak je u pitanju bio Real Madrid...

Šuker je u Sevilli bio kao Uefin ambasador Europske lige, jer tko bi bio idealniji za tu ulogu u andaluzijskoj prijestolnici od njega.

- Utakmice Seville i Betisa uvijek su praznici nogometa u gradu. Lijepo je ponovno biti dio toga.

Ispred stadiona Šukera su navijači bezbroj puta zamolili za zajedničko fotografiranje pa se na Twitteru u posljednja dva dana pojavilo mnogo fotografija sa Šukerom kojima su se navijači Seville hvalili prijateljima.

- Gospodine Šukeru, zbog vas i Ivana Rakitića Hrvati će uvijek biti dobrodošli u Sevillu - obratio se Šukeru vremešni navijač, jedan od onih koji su tugovali nakon šokantnog poraza od Betisa. Navijači Seville sve mogu podnijeti, sve osim poraza od omraženog Betisa.

- Da je naš napadač Bacca zabio zicer na početku utakmice, lako bismo je dobili. Ali eto, to je bio takav dan... - rekao je Ivan Rakitić, koji je danas ono što je Šuker bio nekad.

- Drago mi je zbog Ivana, odlično se uklopio u ritam Seville, kluba i grada. Mi Hrvati nismo komplicirani, volimo lijepo vrijeme, dobru hranu i ljude. A to sve ima Sevilla. Nadam se da će Ivan ostati još dugo tu i da će osvojiti mnogo titula - kazao je Davor Šuker španjolskim novinarima.

Predsjednik HNS-a i jedan od najvažnijih igrača naše reprezentacije kratko su se družili nakon utakmice. Šuker se spustio do svlačionice, pozdravio Raketu i ohrabrio ga.

- Da, vidjeli smo se, malo smo sjeli i porazgovarali. Darovao sam mu svoj dres - rekao je Rakitić, uvjeren da je 0-2 iz prve utakmice itekako dostižno.

- Rezultat nije povoljan, ali unatoč tome i dalje vjerujem u prolazak u sljedeće kolo. Važno je samo da rano zabijemo gol u uzvratu.

La Máquina će samo navijati, Sevilla danas ide na “raketni” pogon...

Idi na 24sata

Komentari 29

  • prestige1 16.03.2014.

    nikad ti nebih otišao u dinamo da nije bilo osječkih huligana!

  • jožek2 16.03.2014.

    Kao igrać bio je leganda , ali sad kao predsjednik Hns-a srozao ja svoj ugled do nule, običan Mamičev poslušnik i poltrčko.

  • ZdravkoDražić 16.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare