Obavijesti

Sport

Komentari 29

Šuker: Da me nije zvao Real, nikad ne bih otišao iz Seville

Šuker: Da me nije zvao Real, nikad ne bih otišao iz Seville
1

Sevilla mi je ponudila ugođaj kakav malo klubova može, bilo mi je iznimno teško otići, kaže Davor Šuker, kojeg navijači i sad obožavaju. Zovu ga La Máquina, stroj...

VIDEO

Uvijek je lijepo vratiti se u Sevillu, ipak me za ovaj grad vežu mnoge lijepe uspomene, ovdje mi žive mnogi dragi prijatelji, pričao je Davor Šuker u lobiju hotela Melia Lebreros u Sevilli, odmah preko puta stadiona Sanchez Pizjuan.

Na tom je travnjaku Šuker blistao prije gotovo dva desetljeća. U pet godina odigrao je 153 utakmice i zabio 76 golova. Polovica Seville to mu nikad nije zaboravila, za njih je i dalje - La Máquina (stroj), a druga, Betisova polovica, unatoč velikom rivalstvu skinut će mu kapu u znak poštovanja.

- Vidim da me pamte i poštuju. Lijep je to osjećaj, to znači da sam ostavio stvarno dobar dojam u igračkim danima - kazao je Šuker, kojem je Sevilla kao grad i klub ostala u prelijepoj uspomeni.

- Sevilla mi je ponudila ambijent kakav malo drugih klubova može ponuditi. Uvijek je jug temperamentniji od sjevera, tako je i ovdje - kaže predsjednik HNS-a, koji je 1996. preselio na Bernabeu.

- Otišao sam samo zato da bih napravio rezultatski uspjeh, osvojio neku titulu u karijeri. Bilo mi je iznimno teško otići iz kluba, ali znate kako je, ipak je u pitanju bio Real Madrid...

Šuker je u Sevilli bio kao Uefin ambasador Europske lige, jer tko bi bio idealniji za tu ulogu u andaluzijskoj prijestolnici od njega.

- Utakmice Seville i Betisa uvijek su praznici nogometa u gradu. Lijepo je ponovno biti dio toga.

Ispred stadiona Šukera su navijači bezbroj puta zamolili za zajedničko fotografiranje pa se na Twitteru u posljednja dva dana pojavilo mnogo fotografija sa Šukerom kojima su se navijači Seville hvalili prijateljima.

- Gospodine Šukeru, zbog vas i Ivana Rakitića Hrvati će uvijek biti dobrodošli u Sevillu - obratio se Šukeru vremešni navijač, jedan od onih koji su tugovali nakon šokantnog poraza od Betisa. Navijači Seville sve mogu podnijeti, sve osim poraza od omraženog Betisa.

- Da je naš napadač Bacca zabio zicer na početku utakmice, lako bismo je dobili. Ali eto, to je bio takav dan... - rekao je Ivan Rakitić, koji je danas ono što je Šuker bio nekad.

- Drago mi je zbog Ivana, odlično se uklopio u ritam Seville, kluba i grada. Mi Hrvati nismo komplicirani, volimo lijepo vrijeme, dobru hranu i ljude. A to sve ima Sevilla. Nadam se da će Ivan ostati još dugo tu i da će osvojiti mnogo titula - kazao je Davor Šuker španjolskim novinarima.

Predsjednik HNS-a i jedan od najvažnijih igrača naše reprezentacije kratko su se družili nakon utakmice. Šuker se spustio do svlačionice, pozdravio Raketu i ohrabrio ga.

- Da, vidjeli smo se, malo smo sjeli i porazgovarali. Darovao sam mu svoj dres - rekao je Rakitić, uvjeren da je 0-2 iz prve utakmice itekako dostižno.

- Rezultat nije povoljan, ali unatoč tome i dalje vjerujem u prolazak u sljedeće kolo. Važno je samo da rano zabijemo gol u uzvratu.

La Máquina će samo navijati, Sevilla danas ide na “raketni” pogon...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše