To je to što me zanima!

Davor Šuker: Za Izvršni odbor Mamići i Vrbanović su nevini

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dva dana nakon što je prvom dopredsjedniku Zdravku Mamiću i izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću Uskok odredio istražni zatvor, zasjedat će Izvršni odbor
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, kao i trenera Dinama Zorana Mamića, rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednik HNS-a Davor Šuker pa pojasnio:

- Morate znati da savez ima svoje programe i aktivnosti i da će raditi po ucrtanom planu. Kad sam rekao da je bilo jedinstvo, da je bilo sve ono što krasi jedan Izvršni odbor, najvažnija je nevinost prije sudske odluke . Poslije presude imat ćemo dosta presica o ovom slučaju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vrhuška krovne organizacije hrvatskog nogometa nalazi se u teškoj situaciji nakon što je članu IO-a i prvom dopredsjedniku saveza Zdravku Mamiću te izvršnom direktoru Damiru Vrbanoviću Uskok odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela prilikom oštećivanja Dinama za 117,8 milijuna kuna te državni proračun za 12,2 milijuna kuna neplaćenog poreza i prireza.

U istražnom su zatvoru poreznik Milan Pernar te trener Dinama Zoran Mamić koji su također povezani s ovim slučajem.

Niti Šuker proteklih dana nije bio oslobođen sumnji zbog nezakonitih radnji. Njemački su se mediji raspisali o njegovoj umiješanosti u kladioničarsku mafiju s osuđenim njemačkim Hrvatom Antom Šapinom . U međuvremenu je Šuker boravio na sjednici Uefina IO-a i poručio kako "jedva čeka čuti zaključke u informativnim emisijama".

- Tko može opravdati ove stranice i toliki gnjev prema meni? Za mene je slučaj gotov, pravda će uvijek pobijediti. Na zadnjem IO-u dobio sam toliko pozdrava i potpore. Moja značka IO-a Uefe vrijedi, dobio sam 35 glasova, je li moguće da ništa ne vrijedi?! - poručio je Šuker.

Nastavio je u pozitivnom tonu.

- Ja sam ponosan na hrvatski nogomet, rast naših koeficijenata, HNL je za mene najbolja liga, cijelu regiju zanima kako mi u HNS-u radimo! U posljednje četiri godine pomogli smo klubovima s 26.462.946,70 kuna, 2014. smo završili u plusu 19.781.725,64 kuna.

Ipak, za negativnosti su se pobrinuli huligani.

Rijeka je platila 285.000, Dinamo 675.000, a Hajduk 720.000 eura kazni Uefi. Ukupno smo u posljednje četiri godine platili 6.711.708,71 kuna kazne. Tri godine i dva dana sam predsjednik i idem ponosno cijelim svijetom.

Idi na 24sata

Komentari 228

  • du-tat 08.07.2015.

    Pitam se da li Šuker uopće zna što govori. Njegova izjava je puna nelogičnosti. Prvo neka država financira nogomet, a vidi si da HNS ima dovoljno sredstava. Toliko se novaca vrti oko nogometa, da mislim kako država NE treba financirati nogomet, već samo ostale sportove o kojima nitko ne vodi brigu, a isto se postižu vrhunski rezultati. Svojom izjavom stavlja se u ulogu nogometaša, a ne kao vodečeg čovjeka HNS-a. I opet samo sebe hvali. Grozno mi ga je slušati a i gledati.

  • patagonija1 08.07.2015.

    Ha.. ADZ retorika.. svi su nevini, dok im se ne dokaže...Zaključak: u ADZ - u su SVI nevini.. ZNA SE

  • perica 100 08.07.2015.

    Kaj nije dao ostavku boze nemogu vjerovat kaje tom čovjeku

Komentiraj...
Vidi sve komentare