To je to što me zanima!

'Šuker i Maradona bili su se dogovorili, zato je završilo 0-0'

Argentinci su već iza sebe na turneji imali odigrane utakmice protiv Ekvadora i Izraela. Tih maksimirskih 90 minuta, pak, završilo je bez golova
Vidi originalni članak

Sjećam se jako dobro da je Hrvatska tada imala strašnu ekipu. Igrali su Boban, Šuker, pa onaj plavokosi iz Reala, Prosinečki… Bili su nabrijani, a mi smo jedva stajali na nogama od putovanja. Diego je jako dobro poznavao Šukera i uslijedili su dogovori na svim stranama terena. Sve dok nije pao konačan dogovor: "Nećemo napadati jedni druge". 

Vrijeme radnje jest lipanj 1994. godine, mjesto radnje Maksimir, ovaj je nepoznati detalj o susretu Vatrenih i Gaučosa ispričao Oscar Ruggeri, član argentinske reprezentacije koja je 1986. osvojila Svjetsko prvenstvo, a danas TV voditelj koji je u emisiji 90 Minutes of Soccer ugostio s Urugvajca Diega Forlana.

NIJE VIŠE MOGAO TRENIRATI Šuker: Mogao sam se vratiti u Sevillu, ali ja sam pobjednik...

Sve je, zapravo, ispalo spontano budući da je Ruggeri htio čuti od Forlana što misli o utakmici Argentine i Urugvaja u kvalifikacijama za SP 2002. godine.

- Koliko si ti odigrao takvih utakmica -  pitao je Forlan Ruggerija, kad mu je stigao odgovor.

- Sjećam se samo jedne. Bilo je to protiv Hrvatske.

Te za koju je već rekao o dogovoru između tada suigrača iz Seville Maradone i Šukera. Argentinci su već iza sebe na turneji imali odigrane utakmice protiv Ekvadora i Izraela. Tih maksimirskih 90 minuta, pak, završilo je bez golova.

Ako se želite prisjetiti...

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 30.04.2020.

    Svasta je moguce kad su na terenu dva buduca kaznjena kriminalca to je bio pocetak kriminala.

  • kbr 29.04.2020.

    moglo bi biti istina, utakmica je bila prilično dosadna, preoprezna

  • _Varešak_ 29.04.2020.

    Sve je to rekla kazala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare