To je to što me zanima!

Šuker: Neki su eksperti počeli načimati Dalića. Ne znaju da je nakon Rusije igrao s vrlo jakima

Mnogi ne znaju svrhu Lige nacija, a znam samo da bi mnogi željeli biti u našoj poziciji, kaže prvi čovjek HNS-a i dodaje: Uvjeren sam da će Hrvatska na Euru opet biti jako dobra
Vidi originalni članak

"Vatreni" nisu briljirali u pandemijskoj 2020., pobijedili su dvije, remizirali jednu i izgubili čak pet puta, ali su u zahtjevnoj skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom ipak osigurali ostanak u elitnom razredu Lige nacija.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker ne vidi nikakvu potrebu za raspravom o poziciji izbornika Zlatka Dalića uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i odgođenog Europskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska na Poljudu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Hrvatska je i dalje dio elite i uživa ugled u svijetu, a to je velik doseg. Mnogi se ljudi usude komentirati Ligu nacija, a zapravo ne znaju njezinu svrhu. Znam samo da bi mnogi željeli biti u našoj poziciji - rekao je Šuker za stranice HNS-a i dodao:

- Žao mi je što su ga neki eksperti počeli načimati, ali izbornik Zlatko Dalić u svakom slučaju ima maksimalnu podršku i povjerenje članova Izvršnog odbora i mene osobno. Oni koji ga malo oštrije kritiziraju trebaju znati da Dalić u posljednje vrijeme nije imao tu komociju igrati takozvane male utakmice, on je od Svjetskog prvenstva u Rusiji naovamo igrao utakmice s vrlo jakim protivnicima, a to je velika razlika.

BIŠĆANOVE UZDANICE Ma nema brige za budućnost: Četvorka kuca na vrata A vrste

- Uostalom, na dosta je utakmica, iz raznoraznih razloga, bio suočen s izostancima standardnih prvotimaca. Uvjeren sam da je Dalić na pravom putu i da će Hrvatska na Europskom prvenstvu opet biti jako dobra. Zahvaljujem se pritom i igračima na maksimalnom odricanju, po tko zna koji put su pokazali kako se brane boje reprezentacije - kaže zlatna kopačka francuskog Mundijala.

Istaknuo je i uspjeh U-21 reprezentacije, koja se pod vodstvom Igora Bišćana s(p)retno plasirala na drugi uzastopni Euro.

- Opet imamo dobru generaciju kao putokaz za budućnost. Na velikoj sceni pojavili su se velik potencijal pokazuju Šutalo, Gvardiol, Vušković, Ivanušec, Moro, Majer, Bistrović… Pred Hrvatskom je, dakle, svijetla budućnost, imamo se čemu nadati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku - rekao je predsjednik saveza.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić o kritikama Kovačiću

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 31

  • LUKAM10 LEGENDA 20.11.2020.

    Šuki legendo

  • bobiii 19.11.2020.

    Živi bili pa vidjeli. Osobno mislim da je Dalić potrošen izbornik i trebalo ga je nakon blamaže u Portugalu smijeniti. On već treću sezonu luta,izgubljen u svemiru,sa ovakvom igrom mi se ne možemo kvalificirati na SP,a i na Euru ćemo proći kao bosi po trnju. Lijepo je da ga Šuker i Mamić podržavaju,ipak su zemljaci. Ali ako nas eliminira sa SPa i osramoti na Euru i taj Šuker bi se s njim konačno trebao maknuti. Mi već treću sezonu zaredom iza Rusije ne možemo doći do pozitivnog skora,pa niti do pozitivne gol razlike.ko nas je onako nadigrala Švedska,zašto ne bi i Poljska,Ukrajina,Austrija,Škotska i ostali iz drugog lonca?

  • tkovla77 19.11.2020.

    24 sata strucnjaci moraju shvatiti da se izbornika ne mjenja nakon losijih utakmica u nevaznom natjecanju u ligi nacija protiv dosta jacih momcadi u ovom trenutku

Komentiraj...
Vidi sve komentare