To je to što me zanima!

Pala dinastija Brady-Belichick! Prvi naslov prvaka za Eaglese

Tom Brady je postao prvi igrač u povijesti Super Bowla koji je bacio više od 500 jardi, ali izgubio je utakmicu. Philadelphia Eaglesi pobijedili su 41-33 i osvojili svoj prvi trofej Vince Lombardi uopće. A MVP je - Nick Foles!
Vidi originalni članak

Pola grada srušili su u Philadelphiji slaveći prvi Super Bowl Eaglesa u povijesti kluba. Srušili su usput dinastiju Billa Belichicka i Toma Bradyja vrhunskim taktičkim potezima Douga Pedersona, koji je dvaput vukao superriskantne poteze riskirajući na četvrtom pokušaju. I oba puta pogodio! Nema što, genijalni strateg Eaglesa ovoga puta nadmudrio je velikog Belichicka... Tamo gdje bi 99 posto trenera ispucalo loptu on je išao na sve ili ništa. I pogodio. Uzeo je sve, Philadelphia je novi šampion!

Jedno jedino rušenje pretrpio je Tom Brady na cijeloj utakmici. I taj jedan "sack" koštao je New England Super Bowla jer je obrana Philadelphije izdržala i u zadnjem, očajničkom napadu Patriotsa uspjela zaustaviti Bradyja i Gronkowskoga.

Nikad nitko prije njega nije odigrao utakmicu s više od 500 jardi dodavanja u Super Bowlu, Brady je sinoć imao točno 505 i tri touchdown dodavanja. No i njega je zakačilo prokletstvo MVP-ja jer devet zadnjih puta kad bi najkorisniji igrač lige dogurao do finala, svaki put bi izgubio. Nije uspio postati prvi igrač sa šest prstenova prvaka NFL-a. 

Philadelphia je vodila od početka, u jednom trenutku imali su vodstvo 15-6 i loptu, ali "fumbleom" su vratili Patriotse u igru i Belichickova momčad prvi put je povela deset minuta prije kraja (33-32). No čovjek za kojeg su svi mislili da će zaribati, pričuvni quarterback Eaglesa Nick Foles, odigrao je utakmicu života. Da je Carson Wentz zdrav i da je igrao ovu utakmicu, nismo sigurno da bi, koliko god dobar bio, bacio 373 dodavanja uz tri bačena touchdowna, ali i jedan ulovljeni! Naime, Foles je krajem prvog dijela prodao trik Patriotsima, i to na četvrtom pokušaju! Prepustio je Clementu da primi snap i odigra za Burtona, a ovaj je našao samog samcatog i zaboraljenog Folesa koji se samo "odmotao" i zaboravljen ušetao u end zone Patriotsa. Remek-djelo Douga Pedersona! Možda i najljepša akcija kompletne NFL sezone.    

Potres mozga kojeg je pretrpio "reciever" Brandin Cook u prvom poluvremenu bio je veliki hendikep za Patriotse, ali uspjeli su se vratiti i povesti 33-32. Na koncu su ih skupo stajali kiksevi "special teama" kod izvođenja extra pointa, odnosno field goala Stephena Gostkowskog. Dva puta je promašio i to im je odnijelo pobjedu.

Za MVP-ja finala na koncu je proglašen Nick Foles, čovjek za kojeg je cijela Amerika čekala "kad će kiksati" bacao je naprosto briljantno. Donio je prvi naslov prvaka NFL-a u grad Rockyja Balboe. 

Jedan od junaka pobjede Eaglesa svakako je i Zach Ertz. Fantastični 'tight end' Philadelphije lovio je loptu za loptom na najtežim, trećim pokušajima pa i ključnom, četvrtom pokušaju nekoliko minuta prije kraja... A ni sam ne zna kako je uspio uloviti onu loptu koja mu je migoljila iz ruku za touchdown kojim je Philadelphia povela dvije minute i 11 sekundi prije kraja. 

- Hvala bogu da suci nisu poništili taj touchdown, ne mogu ni zamisliti što bi se dogodilo u gradu Philadelphiji da su nakon pregledane snimke promijenili odluku - rekao je Ertz. 

Idi na 24sata

Komentari 129

  • 123gogo 05.02.2018.

    Fantasticna utakmica, steta za onu izgubljenu loptu Bradya, ispao je tragicar mada nije on kriv obrana ga je izdala. Gronkowski fantastican moram priznati, vidim kako su Eaglesi nerado isli u duel sa njim.

  • light yagami 05.02.2018.

    Meni ovaj sport izgleda poprilicno zanimljivo, ali ima jedan ogromni problem, isti je kao i kod nba lige, a to su neka glupa vremena igranja. Jednostavno si ne mogu priustiti 2-3 puta tjedno bit budan cijelu noc da bih gledao utakmice, a tko moze neka uziva i za nas koji ne mogu.

  • Čarli1976 05.02.2018.

    baš mi je drago što su pobjedili Eaglesi, jer inaće bi naši mediji danima pisali o pobjedi trenera Hrvatskih korijena koji nezna ni gdje je Hrvatska i ni jednu Hrvatsku rijeć.

Komentiraj...
Vidi sve komentare