Obavijesti

Sport

Komentari 129

Pala dinastija Brady-Belichick! Prvi naslov prvaka za Eaglese

Pala dinastija Brady-Belichick! Prvi naslov prvaka za Eaglese
21

Tom Brady je postao prvi igrač u povijesti Super Bowla koji je bacio više od 500 jardi, ali izgubio je utakmicu. Philadelphia Eaglesi pobijedili su 41-33 i osvojili svoj prvi trofej Vince Lombardi uopće. A MVP je - Nick Foles!

VIDEO

Pola grada srušili su u Philadelphiji slaveći prvi Super Bowl Eaglesa u povijesti kluba. Srušili su usput dinastiju Billa Belichicka i Toma Bradyja vrhunskim taktičkim potezima Douga Pedersona, koji je dvaput vukao superriskantne poteze riskirajući na četvrtom pokušaju. I oba puta pogodio! Nema što, genijalni strateg Eaglesa ovoga puta nadmudrio je velikog Belichicka... Tamo gdje bi 99 posto trenera ispucalo loptu on je išao na sve ili ništa. I pogodio. Uzeo je sve, Philadelphia je novi šampion!

Jedno jedino rušenje pretrpio je Tom Brady na cijeloj utakmici. I taj jedan "sack" koštao je New England Super Bowla jer je obrana Philadelphije izdržala i u zadnjem, očajničkom napadu Patriotsa uspjela zaustaviti Bradyja i Gronkowskoga.

Nikad nitko prije njega nije odigrao utakmicu s više od 500 jardi dodavanja u Super Bowlu, Brady je sinoć imao točno 505 i tri touchdown dodavanja. No i njega je zakačilo prokletstvo MVP-ja jer devet zadnjih puta kad bi najkorisniji igrač lige dogurao do finala, svaki put bi izgubio. Nije uspio postati prvi igrač sa šest prstenova prvaka NFL-a. 

Philadelphia je vodila od početka, u jednom trenutku imali su vodstvo 15-6 i loptu, ali "fumbleom" su vratili Patriotse u igru i Belichickova momčad prvi put je povela deset minuta prije kraja (33-32). No čovjek za kojeg su svi mislili da će zaribati, pričuvni quarterback Eaglesa Nick Foles, odigrao je utakmicu života. Da je Carson Wentz zdrav i da je igrao ovu utakmicu, nismo sigurno da bi, koliko god dobar bio, bacio 373 dodavanja uz tri bačena touchdowna, ali i jedan ulovljeni! Naime, Foles je krajem prvog dijela prodao trik Patriotsima, i to na četvrtom pokušaju! Prepustio je Clementu da primi snap i odigra za Burtona, a ovaj je našao samog samcatog i zaboraljenog Folesa koji se samo "odmotao" i zaboravljen ušetao u end zone Patriotsa. Remek-djelo Douga Pedersona! Možda i najljepša akcija kompletne NFL sezone.    

Potres mozga kojeg je pretrpio "reciever" Brandin Cook u prvom poluvremenu bio je veliki hendikep za Patriotse, ali uspjeli su se vratiti i povesti 33-32. Na koncu su ih skupo stajali kiksevi "special teama" kod izvođenja extra pointa, odnosno field goala Stephena Gostkowskog. Dva puta je promašio i to im je odnijelo pobjedu.

Za MVP-ja finala na koncu je proglašen Nick Foles, čovjek za kojeg je cijela Amerika čekala "kad će kiksati" bacao je naprosto briljantno. Donio je prvi naslov prvaka NFL-a u grad Rockyja Balboe. 

Jedan od junaka pobjede Eaglesa svakako je i Zach Ertz. Fantastični 'tight end' Philadelphije lovio je loptu za loptom na najtežim, trećim pokušajima pa i ključnom, četvrtom pokušaju nekoliko minuta prije kraja... A ni sam ne zna kako je uspio uloviti onu loptu koja mu je migoljila iz ruku za touchdown kojim je Philadelphia povela dvije minute i 11 sekundi prije kraja. 

- Hvala bogu da suci nisu poništili taj touchdown, ne mogu ni zamisliti što bi se dogodilo u gradu Philadelphiji da su nakon pregledane snimke promijenili odluku - rekao je Ertz. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani