To je to što me zanima!

Suton: Nastup za Hrvatsku je ostvarenje mojih snova!

Otac mi je Hrvat, majka Srpkinja, a rođen sam u Sarajevu. Ali ne želim igrati za BiH, igrat ću samo za Hrvatsku, kaže Goran Suton, igrač Utah Jazza
Vidi originalni članak

Jedva čekam sljedeće ljeto, želim pomoći reprezentaciji da se plasira na SP u Turskoj, rekao je na početku prvog intervjua za hrvatske medije potencijalni reprezentativac Goran Suton. Suigrač iz Utaha, Grk Koufos, krivo ga je informirao da se Hrvatska nije plasirala, pa ga je "informacija iz prve ruke" obradovala.
- Zbog brojnih obaveza i putovanja nisam imao prilike pratiti EP, ali drago mi je da smo ipak unutra. Žao mi je što sam zbog ozljede koljena i NBA obaveza ljetos morao otkazati, ali željno čekam novi Repešin poziv. U slijedeća dva tjedna riješit će se i pitanje mog ostanka u Utahu pa ću moći planirati i za slijedeće ljeto.
Čak i ako Utah ode daleko u doigravanju?
- Ma nije meni do odmora, mlad sam, 24 su mi godine i igrao sam pet godina bez odmora na sveučilištu. Samo da je zdravlja, da koljeno bude dobro....
Što je sa BiH reprezentacijom, oni te također žele?
- Sa 14 sam jedanput igrao za BiH i dogodile su se neke stvari o kojima ne želim govoriti, ali preko kojih ne mogu i ne želim prijeći. Volim Bosnu, no sigurno za nju nikad više neću igrati. Hrvat sam i igrat ću samo za Hrvatsku. Moj otac je iz Širokog Brijega i za mene je nastup za Hrvatsku velika čast i ostvarenje sna.
Želiš igrati za Hrvatsku, rođen si u BiH, a uzor ti je Divac?
- Znam da je to čudno, ali košarku i politiku nikad nisam miješao. Divac je moj idol jer je bio pametan, igrao je glavom, a ne na snagu i uvijek se smijao i uživao u košarci. Volio sam i Dražena i Kukoča...
Tvoja obitelj je dosta propatila tijekom rata, nekoliko puta ste se selili. Unatoč svemu, nisi opeterećen nedavnom prošlošću. 
- Tata mi je Hrvat, mama Srpkinja, rođen sam u Sarajevu... Zar može biti više komplicirano nego što je?

JERRY SLOAN: SVIĐA MI SE NJEGOV TRUD
Draftirali smo ga, ali bez garancije da će ostati u momčadi. Sviđa nam se način na koji pristupa obavezama, kako trenira i trudi se. Igrao je na dobrom koledžu, za dobrog trenera i do sada je imao zapaženu karijeru, trudi se  nametnuti za mjesto u momčadi u kratkom roku koji je pred njim, rekao je trener Utaha Jerry Sloan.

HRVATSKI MU NE IDE NAJBOLJE
Nemam baš puno prilike pričati hrvatski, samo s obitelji, a zadnjih pet godina sam daleko od kuće i zato ga sve slabije govorim... Iznenadio sam se kad sam čuo Kiriljenka kako psuje na "našem" jeziku. Kaže da je naučio još dok je igrao u Europi, a usavršio sa Giričekom dok je igrao među Jazzerima, priča Suton.

SALT LAKE CITY KAO SARAJEVO
Ako je neka momčad, grad i država dobra za NBA igrača koji želi trenirati i igrati, onda su to Utah i Salt Lake Citty. Puno je igrača koji su oženjeni i imaju djecu, tako da se izlazi manje nego na collegeu. Mirno je i sjajno se živi, a grad me zbog planina i klime dosta podjseća na moje rodno Sarajevo, rekao je Goran.

OKUR POPUT STARIJEG BRATA
Mehmet Okur me stalno drži na oku. Pazi na mene, savjetuje me poput starijeg brata. Stvarno je super momak - kaže Suton.
- Znam koliko je meni bilo teško pohvatati konce kad sam došao. Pomažem mu jer sam vidio da je dobar momak - rekao je Okur, koji je Sutonu u Londonu za vrijeme utakmice sa Bullsima "prodao rookie štos". povikao je njegovo ime na klupi i Goran je pomislio da ga trener zove da uđe u igru.
- To je dio sazrijevanja. Brzo je skočio i pokazao da je spreman i željan igre - nasmijao se Okur.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kladionica 18.10.2009.

    sutone sutone crni sutone,tvoja zemlja je bosna i to ja zastava koju trebas branit,nisi hrvat hrvati su u hercegovini ti si bosanski katolik

  • crnilabud 16.10.2009.

    wellcom!!!!

  • boys 15.10.2009.

    eh da,bolje on nego veliki hrvati poput giričeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare